Noi DEZVĂLUIRI despre viaţa fratelui lui Kim Jong-un: De ce a fost considerat "nepotrivit" pentru a conduce Coreea de Nord - FOTO

Autor: Paula Rusanu Postat la 02 iunie 2015 118 afişări

Kim Jong-chol este fratele mai mare al liderului nord-coreean Kim Jong-un şi ar fi avut dreptul de a prelua conducerea regimului din Coreea de Nord, însă a fost considerat "prea slab şi efeminat" de tatăl său, fiind îndepărtat, informează Daily Mail.

Kim Jong-chol este primul băiat al lui Kim Jong-il din relaţia pe care acesta a avut-o cu japoneza Ko Yong-hui, al doilea fiind actualul lider nord-coreean, Kim Jong-un. Kim Jong-il a mai avut un băiat - Kim Jong-nam (44 de ani), dintr-o primă căsătorie.

Recent, în presa internaţională au apărut primele imagini cu Kim Jong-chol (33 de ani) de la preluarea puterii în Coreea de Nord de către fratele său Kim Jong-un.

El a fost fotografiat alături de iubita sa, în timp ce asista la un concert Eric Clapton în Londra, la Royal Albert Hall.

Despre Kim Jong-chol se ştie că este un fan înrăit al lui Eric Clapton, că şi-ar câştiga banii din afaceri cu droguri şi că este "capul" unui grup format de odraslele elitei nord-coreene.

Potrivit Daily Mail, el a urmat cursurile Şcolii Internaţionale din Berna (Elveţia), presa relatând că acesta a scris în acea perioadă o poezie despre o lume fără războaie, fără arme nucleare şi în care spera să lupte împotriva teroriştilor alături de actorul Jean-Claude van Damme.

"Dacă aş putea cere o lume ideală, aceasta ar fi fără arme şi fără bombe nucleare. Toată lumea ar fi fericită: fără războaie, fără moarte, fără lacrimi", sunt cuvintele scrise de Kim Jong-chol şi publicate de Newsnight, în 2009.

La vremea respectivă, analiştii s-au întrebat dacă latura sensibilă a lui Kim Jong-chol i-ar permite acestuia să facă faţă presiunii unui regim atât de strict ca cel din Coreea de Nord.

După absolvirea şcolii, Kim Jong-chol a început pregătirea pentru a deveni liderul ţării, deoarece fratele său mai mare, Kim Jong-nam, şi-a pierdut acest drept după ce a fost prins utilizând un paşaport fals pentru a trece în Japonia, în 2001.

Însă, liderul de la Phenian din acea perioadă, Kim Jong-il, l-a considerat "prea slab, decadent şi efeminat" şi a decis să-l pregătească pe Kim Jong-un în schimb.

De atunci, fratele lui Kim Jong-un a început să călătorească, cazându-se de fiecare dată în cele mai luxoase hoteluri. De asemenea, el este un fan al bijuteriilor şi al hainelor de designer.

Despre Kim Jong-chol se crede că este şeful unui grup format din odraslele elitei nord-coreene, cunoscut sub numele de "Ponghwajo" sau "Grupul Torţă". Ca urmare a influenţei părinţilor lor, membrii acestui grup de bucură de numeroase privilegii, cum ar fi joburi în organizaţii puternice, dar fără aspiraţii politice. Membrii grupului câştigă bani pentru ei, dar şi pentru statul nord-coreean din afaceri cu droguri, din tranzacţii cu valută falsă sau de pe piaţa neagră, scrie Daily Mail.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kim jong un,
frate,
Kim Jong-chol
/actualitate/noi-dezvaluiri-despre-viata-fratelui-lui-kim-jong-un-de-ce-a-fost-considerat-nepotrivit-pentru-a-conduce-coreea-de-nord-foto-14386508
14386508
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.