PDL, pe cale să ajungă un exoschelet

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 mai 2013 46 afişări

Previzibilul scenariu privind transformarea Mişcării Populare în Partidul Popular care, în frunte cu Elena Udrea, să golească treptat PDL de membri, abandonându-l ca pe un exoschelet inutil, începe să se contureze, chiar dacă nu în forma juridică a transformării fundaţiei în partid.

PDL, pe cale să ajungă un exoschelet

Evident, primii care au reacţionat au fost pedeliştii fideli actualei conduceri: Raluca Turcan a acuzat imoralitatea ideii ca un nou partid de dreapta să se facă cu oameni scoşi din PDL şi să facă opoziţie la opoziţie (formulare pe care a folosit-o şi Vasile Blaga despre Elena Udrea), vicele Ioan Oltean a spus că nu dă şanse Partidului Popular fiindcă în acest moment nu mai există loc pe eşichierul politic, iar fostul premier Emil Boc a declarat că nu-l tentează noul partid şi că prioritatea lui e consolidarea PDL.

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a anunţat oficial că Partidul Popular, menit să adune nemulţumiţii din PDL, membri ai Forţei Civice şi ai Mişcării Populare şi să canalizeze voturile absenteiştilor de dreapta, se va lansa "foarte repede" şi că îşi va face şi grup parlamentar. Partidul este condus de  fermierul Costel Caraş (foto), cel care, în timpul scandalului laptelui cu aflatoxină din luna martie, a vărsat pe câmp câteva mii de litri de lapte, în semn de protest.

Marca Partidul Popular Agrar a fost înregistrată în februarie la OSIM de fostul ministru PDL al agriculturii, Stelian Fuia. În august anul trecut, Fuia şi-a dat demisia din PDL, motivând pe Facebook că a plecat "pentru a contribui, împreună cu fermieri din toate zonele ţării, la coagularea unei platforme politice agrariene".

La alegerile din decembrie anul trecut, Partidul Popular (Agrar), condus de Costel Caraş, reuşise deja, nu se ştie cum, să-şi facă filiale în toate judeţele şi să prezinte candidaţi în alegeri, anunţând chiar că speră să obţină cel puţin 8% din voturile cetăţenilor, însă n-a reuşit să treacă pragul electoral. În platforma partidului figura înfiinţarea unei bănci agricole, a unei agenţii naţionale de cumpărare şi vânzare a terenurilor agricole, crearea de camere agricole şi renegocierea cu UE a cotelor de producţie agricolă, de procesare şi a sumelor acordate ca sprijin fermierilor români.

Pe de altă parte, Mişcarea Populară, înfiinţată de consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu şi Sebastian Lăzăroiu, îşi păstrează statutul de fundaţie, au insistat atât Berca, cât şi Lăzăroiu. Acesta din urmă a prezis că preşedintele Băsescu va deveni membru al fundaţiei după terminarea mandatului şi a scris pe Facebook că PDL a strecurat în presă şopârla că Mişcarea Populară ar vrea să se transforme în partid. "Sursele mele îmi spun că PDL va pierde suficient de mulţi parlamentari şi primari în următoarea perioadă cât să se transforme în fundaţie", scrie Lăzăroiu.

Sursa foto: Facebook

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pdl-pe-cale-sa-ajunga-un-exoschelet-10886841
10886841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.