Patru universităţi din România, în topul internaţional QS University Rankings

Postat la 22 martie 2016 683 afişări

Patru universităţi din România, în topul internaţional QS University Rankings

atru universităţi româneşti se găsesc şi anul acesta în topul internaţional Quacquarelli Symbols (QS) University Rankings.

Universităţile româneşti au reuşit să se menţină la nivelul de anul trecut, cu 10 locuri în Top 500 QS University Rankings, pentru şase programe de studiu, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX. Este vorba de Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi.

În ceea ce priveşte primele locuri din top, Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi Harvard University îşi menţin poziţiile fruntaşe, conducând topul pentru 24 de discipline, fiecare cu câte 12 programe. Pe locul trei se află University of Cambridge, urmată de Stanford University, California Institute of Technology (Caltech), University of Oxford, University College London (UCL), Imperial College London, Swiss Federal Institute of Technology (ETH Zurich), University of Chicago şi Princeton University.

Dintre universităţile româneşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” a ajuns pe cea mai bună poziţie, pentru cea mai populară disciplină - Limbi Moderne, ocupând locul 101-150 în topul QS, fiind urmată de Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara, clasate pe locurile 151-200.

Însă, per total, Universitatea din Bucureşti are cele mai bune rezultate dintre universităţile româneşti, cu prezenţă în cadrul a cinci discipline diferite, urmată de Universitatea Babeş-Bolyai cu 3 discipline. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea de Vest din Timişoara au rezultate la câte o disciplină fiecare.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/patru-universitati-din-romania-in-topul-international-qs-university-rankings-15135531
15135531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.