Patronat: Creşterea cotei unice ar trimite în şomaj peste 100.000 de angajaţi din turism

Autor: Liviu Iancu Postat la 14 noiembrie 2014 41 afişări

O eventuală creştere a cotei unice sau cota progresivă ar duce, cel puţin în turism, fie la faliment, fie la evaziune fiscală generalizată, iar peste 100.000 de angajaţi ar intra în şomaj, a declarat pentru MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

"O creştere a cotei unice ar trimite în şomaj peste 100.000 din cei 160.000 de angajaţi din turism. Din plătitori de taxe la buget, aceştia se vor transforma în asistaţi sociali", a spus Răducan.

Acesta crede că majorarea cotei unice va duce fie la falimente în masă, fie la evaziune fiscală generalizată.

"Se încearcă prin tot felul de invenţii, care ar trebui brevetate la salonul de la Geneva, să ne facă să nu fim corecţi. De ce aceste scenarii se fac prin birourile Ministerului Finanţelor şi nu pe teren? Ar trebui să vină la noi şi să ne întrebe <<Cum facem să aducem nişte bani în plus la buget, dar să nu vă închidem vouă afacerile>>", a mai spus oficialul federaţiei.

Agenţia de presă MEDIAFAX a publicat joi seara un document elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) - ministrul delegat pentru Buget, care cuprinde mai multe propuneri de ordin fiscal, printre care renunţarea la cotă unică de 16%, începând din 2016 şi introducerea cotei progresive de impozitare a venitului, în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PATRONATE,
TURISM,
TAXE
/actualitate/patronat-cresterea-cotei-unice-ar-trimite-in-somaj-peste-100-000-de-angajati-din-turism-13557640
13557640
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.