Participarea creditorilor privaţi la programul de schimb de obligaţiuni al Greciei a ajuns la 90%

Postat la 28 septembrie 2011 49 afişări

Gradul de participare a creditorilor privaţi la programul de schimburi de obligaţiuni covenit în iulie pentru Grecia a ajuns la ţinta de 90% şi ar putea chiar să depăşească acest nivel, a declarat o sursă din ministerul grec al Finanţelor pentru ziarul Naftemporiki.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii ministerului au refuzat să comenteze informaţiile.

Atena încearcă de două luni să convingă cât mai mulţi investitori privaţi să participe la planul de schimb de obligaţiuni, un element cheie al celui de-al doilea acord de finanţare externă convenit de Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană pentru salvarea Greciei de la faliment.

Planul prevede preschimbarea unor obligaţiuni în valoare totală de 135 miliarde euro, cu maturitatea până în 2020, în titluri cu scadenţa de până la 30 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creditori privaţi,
obligaţiuni,
Grecia
/actualitate/participarea-creditorilor-privati-la-programul-de-schimb-de-obligatiuni-al-greciei-a-ajuns-la-90-8810935
8810935
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.