Parlamentul European vrea sa ingradeasca activitatea firmelor de lobby

Autor: Mihai Mitrica Postat la 03 aprilie 2011 17 afişări

Liderii Parlamentului European au convenit in aceasta saptamana sa dezvolte noi reguli in raport cu activitatile firmelor de lobby si un cod de conduita mai viguros pentru deputatii europeni.

Presedintele PE, Jerzy Buzek, s-a intalnit cu liderii grupurilor politice si au decis infiintarea unui grup de lucru format din europarlamentari pentru a elabora un nou set de reguli. Liderii grupurilor politice au aprobat si masurile luate de la publicarea in Sunday Times a acuzatiilor de coruptie impotriva a patru eurodeputati, intre care si Adrian Severin.

PE a primit corespondenta de la autoritatile judiciare austriece si slovene legat de cazurile europarlamentarilor despre care a relatat Sunday Times, iar "o scrisoare oficiala din partea autoritatilor romane este asteptata in cel mai scurt timp", a anuntat legislativul european.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parlamentul-european-vrea-sa-ingradeasca-activitatea-firmelor-de-lobby-8122676
8122676
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.