Parlamentarii europeni cer omologilor romani sa scoata presa din lista de pericole la adresa statului

Postat la 16 octombrie 2010 16 afişări

Liderii a trei dintre cele mai importante grupuri politice din Parlamentul European au adresat o scrisoare Parlamentului Romaniei, prin care solicita respingerea catalogarii presei ca vulnerabilitate a securitatii statului roman.

In scrisoarea semnata de Martin Schulz - liderul grupului socialist, Guy Verhofstadt - liderul liberal-democratilor si Daniel Cohn-Bendit - liderul Verzilor se apreciaza ca includerea presei la capitolul vulnerabilitati in Strategia Nationala de Aparare "reprezinta nu doar un act nedemocratic, ci si o incalcare a art. 11 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, a art. 10 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, precum si a art. 6 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene".

Potrivit Strategiei de Aparare discutate in iunie in CSAT, campaniile de presa la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, diminuarea capacitatii de aplicare a legii de catre unele institutii si presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilitati la adresa sigurantei nationale. Includerea presei pe aceasta lista a generat proteste din partea jurnalistilor si a societatii civile, precum si ironii din partea presei internationale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parlamentarii-europeni-cer-omologilor-romani-sa-scoata-presa-din-lista-de-pericole-la-adresa-statului-7482059
7482059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.