Paralela 45, cifră de afaceri de 44 de milioane de euro în 2016

Autor: Georgiana Călin Postat la 18 ianuarie 2017 112 afişări

Turoperatorul Paralela 45 a înregistrat o cifră de afaceri de 44 de milioane de euro în 2016, în creştere cu 6% faţă de 2015 şi estimează pentru acest an o majorare a vânzărilor cu 10-12%.

Paralela 45, cifră de afaceri de 44 de milioane de euro în 2016

O creştere semnificativă a fost înregistrată anul trecut de vânzările de vacanţe pe litoralul românesc, la un nivel de 1,8 milioane de euro, datorită ofertei de 80 de hoteluri în staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Costineşti, Neptun, Olimp, Jupiter, Venus, dar şi de apartamente în Neptun. Turoperatorul mizează şi anul acesta pe litoral şi estimează că vânzările vor ajunge la 2,5 milioane de euro, odată cu acordarea tichetelor de vacanţă cu o valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.

Vânzările realizate în perioada de Early Booking arată că românii preferă anul acesta staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Venus, servicii all inclusive şi hoteluri de patru şi trei stele, cu facilităţi speciale pentru copii. În sprijinul turiştilor, Paralela 45 a înfiinţat pe litoral, la Neptun, un dispecerat cu activitate 24 de ore din 24.

În privinţa vacanţelor externe, Spania, Portugalia, Grecia şi Bulgaria sunt destinaţiile care înregistrează o creştere de peste 18%, în primele trei luni de Early Booking, comparativ cu perioada similară. Românii preferă destinaţiile de tip  premium şi hotelurile de patru şi cinci stele, cu servicii de masă complete sau all inclusive. Tariful mediu pentru o rezervare realizată în perioada de Early Booking a fost de 900 euro.

„Am introdus anul acesta destinaţii ca Gran Canaria, Ischia şi Kos, păstrăm în ofertă Algarve, Split, Cipru de Nord, lansate anul trecut, şi am programat zboruri spre Spania, Grecia, Franţa, Cipru şi din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Pentru litoralul românesc estimăm o creştere a numărului de turişti faţă de 2016, datorită lărgirii plajelor, care le oferă mai multe posibilităţi de agrement la mare, dar şi pachetelor extrem de variate pe care le punem la dispoziţia lor”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.