Papa Francisc, la Assisi, către tineri: Faceţi zgomot

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 septembrie 2022 70 afişări

Papa Francisc, la Assisi, către tineri: Faceţi zgomot

Papa Francisc, aflat la Assisi, a glumit cu tinerii prezenţi: "Dacă nu aveţi nimic de spus, măcar faceţi zgomot!". I-a îndemnat apoi să transforme "o economie care ucide” într-o „economie a vieţii". 

Elicopterul care îl transporta pe Suveranul Pontif a aterizat la Assisi, unde acesta le va vorbi tinerilor din 100 de ţări diferite.

Comentând primele mărturii ale tinerilor, Papa, în glumă, le-a cerut acestora să se facă mereu auziţi: "Dacă nu aveţi nimic de spus, măcar faceţi zgomot!", scrie ANSA.

Suveranul Pontif a lansat apoi un apel către tineri pentru a transforma "o economie care ucide într-o economie a vieţii": "Generaţia noastră v-a lăsat moştenire multe bogăţii, dar nu am reuşit să păzim planeta şi pacea. Sunteţi chemaţi să deveniţi artizani şi constructori ai casei comune, o casă comună care <se prăbuşeşte în ruină>. O nouă economie, inspirată de Francisc de Assisi, poate şi trebuie să fie astăzi o economie prietenoasă cu pământul şi o economie a păcii. Este vorba despre transformarea unei economii care ucide într-o economie a vieţii, în toate dimensiunile sale".

Papa cere ca munca să revină în centrul economiei: "Nu uitaţi de muncă, nu uitaţi de angajaţi. Munca este deja provocarea timpului nostru şi va fi şi mai mult provocarea de mâine. Fără o muncă demnă şi bine plătită, tinerii nu devin cu adevărat adulţi, iar inegalităţile cresc. Uneori poţi supravieţui fără să munceşti, dar nu trăieşti bine. De aceea, în timp ce creaţi bunuri şi servicii, nu uitaţi să creaţi muncă, muncă bună, muncă pentru toţi".

Totodată, Papa Francisc a revenit la discuţia despre „iarna demografică” din Italia şi din Europa în general şi a vorbit despre "femeia sclavă: o femeie care nu poate fi mamă pentru că, de îndată ce începe să îi crească burta, o dau afară de la serviciu”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
papa francisc,
assisi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.