Panică pentru Apple, Facebook şi Google: Margrethe Vestager rămâne comisarul european pentru Concurenţă încă cinci ani

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 septembrie 2019 100 afişări

Margrethe Vestager a fost numită în funcţia de comisar european pe politici de Concurenţă pentru încă un mandat de cinci ani, în contextul în care ea a început în mandatul anterior unele dintre cele mai ample anchete împotriva giganţilor de tehnologie, potrivit CNBC.

Panică pentru Apple, Facebook şi Google: Margrethe Vestager rămâne comisarul european pentru Concurenţă încă cinci ani

Margrethe Vestager a fost numită în funcţia de comisar european pe politici de Concurenţă pentru încă un mandat de cinci ani, în contextul în care ea a început în mandatul anterior unele dintre cele mai ample anchete împotriva giganţilor de tehnologie, potrivit CNBC.

Vestager, numită la un moment dat de preşedintele american Donald Trump, „doamna cu taxele” din Europa, a devenit faimoasă după ce a aplicat amenzi de miliarde de dolari unor giganţi precum Google, şi pentru că i-a cerut gigantului Apple să plătească 13 miliarde de euro pentru guvernul irlandez – acestea fiind doar două dintre proiectele ei ambiţioase.

Totuşi, în ciuda exprienţei Vestager se va confrunta şi cu provocări. Printre acestea se numără îngrijorările din ce în ce mai mari cu privire la siguranţa şi protecţia datelor personae, precum şi o reformă pe care şi-a propus-o cu privire la regulile de competiţie.

Vestager a decis anul acesta să blocheze o fuziune gigant între două firme din sectorul feroviar – o mutare care a supărat atât guvernul francez, cât şi guvernul german.

Mai mult, Vestager va prelua funcţia de vicepreşedinte pentru digitalizare în cadrul structurii europene.

Anunţul oficial cu privire la investirea ei într-un nou mandat a venit după ce Ursula von der Leyen, noul preşedinte al Comisiei Europene, şi-a prezentat noua echipă – care va prelua conducerea în data de 1 noiembrie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.