Pana la Biroul de Credit

Postat la 08 februarie 2006 1 afişăre

Daca detineti un credit de consum, imobiliar sau un credit pe card, aveti grija ca nu ati inregistrat pe perioada acordarii creditului o intarziere a obligatiei de plata mai mare de 30 de zile si mai mare de 1 leu.

Daca detineti un credit de consum, imobiliar sau un credit pe card, aveti grija ca nu ati inregistrat pe perioada acordarii creditului o intarziere a obligatiei de plata mai mare de 30 de zile si mai mare de 1 leu.

OBLIGATIE DE PLATA:  Reprezinta cel putin o rata sau o dobanda care trebuie platita bancii. In cazul creditului pe card, obligatia de plata este stabilita de fiecare banca si in general, este specificata in contractul de emitere a cardului.

GRAFIC: Pentru a evita inscrierea la Biroul de Credit, trebuie urmarit graficul de creditare dat de banca la momentul acordarii creditului si nu trebuie intarziata mai mult de 30 de zile la plata obligatiilor. Daca dobanda la credit este "indexabila", trebuie verificata intotdeauna valoarea la zi a dobanzii pentru a nu depune o suma mai mica celei care trebuie platite. 

DEPUNEREA OBLIGATIILOR DE PLATA: Pentru un credit, depunerea obligatiilor de plata se face intr-un cont curent atasat creditului. Pot exista si alte comisioane de gestiune a contului, comisioane pentru emiterea unui extras de cont etc. ce trebuie platite si care se debiteaza "automat" din acest cont. In acest caz, suma depusa in cont trebuie sa acopere aceste obligatii si pe cele aferente creditului. 

ANTERIOR BIROULUI DE CREDIT: Si cei ce au detinut un credit inainte de august 2004 si au inregistrat in ziua cand a inceput sa functioneze Biroul o intarziere a obligatiei de plata mai mare de 30 de zile si mai mare de 1 leu au fost inregistrati. 

NELAMURIRE: Pot exista situatii in care, desi clientul bancii are impresia ca nu este restantier, se regaseste la Biroul de Credit. Exista situatii cand clientii raman "agatati" cu o suma de cel putin 1 leu care a generat o intarziere mai mare de 30 de zile, de la momentul rambursarii integrale a creditului si pana la 16 august 2004, cand a inceput sa functioneze Biroul de Credit.

SITUATIE PERSONALA: Orice persoana aflata intr-o astfel de situatie poate solicita o data pe an, gratuit, eliberarea unei situatii personale. Ea include si informatii despre numele bancilor la care solicitantul inregistreaza eventual restante. Cererea se poate trimite prin posta sau se poate depune direct la sediul Biroului de Credit.  

GRESEALA BANCII: Daca in urma analizei se dovedeste ca banca a gresit, atunci aceasta are dreptul/obligatia de a anula raportarea respectiva.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pana la Biroul de Credit
/actualitate/pana-la-biroul-de-credit-979672
979672
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.