Palinca de la dozator pentru oaspetii presedintiei ungare

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 03 mai 2011 42 afişări

In aeroportul international Ferenc Liszt din Budapesta, in sala de asteptare prezidentiala care deserveste de regula delegatiile straine, a fost plasat un dozator de palinca si un aparat cu jucarii Gomboc, similare unui Hopa Mitica.

"Palinca a fost un succes in randul membrilor delegatiilor straine care au acum posibilitatea sa ciocneasca un pahar dupa ce termina ziua de lucru si sa cinsteasca realizarile presedentiei inainte de a decola", a explicat Ferenc Robak, seful de protocol al presedentiei maghiare a Uniunii Europene, decizia de a plasa un dozator de palinca in sala de asteptare a aeroportului.

Dozatorul ofera palinca de piersici, de cirese si de prune facuta in Ungaria. "Barbatii o prefera pe cea de prune, in timp ce femeile inclina mai degraba catre cea de piersici", a mai spus Robak. Langa dozator sunt puse la dispozitia oaspetilor pagare de cristal care, odata aqpasat butonul corespunzator, sunt umplute cu doi centilitri de alcool. Doar oaspetii presedentiei pot folosi dozatorul care ofera palinca gratuit.

Un alt aparat inedit plasat in sala de asteptare prezidentiala din aeroportul din Budapesta este cel cu jucarii Gomboc, o inventie maghiara asemanatoare jucariei Hopa Mitica. Practic, are un singur punct de echilibru pe care il va asuma indiferent de pozitia in care este asezata.

Ambele aparate au drept scop sa familiarizeze oaspetii cu traditii sau inovatii specifice Ungariei. Ferenc Robak spune ca dozatorul de palinca si aparatul cu jucarii sunt un succes care completeaza decorul salii de asteptare prezidentiale, cu pereti decorati cu timbre ale Postei din Ungaria cu inventatori si celebritati.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Palinca,
dozator,
oaspeti,
Ungaria
/actualitate/palinca-de-la-dozator-pentru-oaspetii-presedintiei-ungare-8220121
8220121
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.