Pacienta care a luat foc în sala de operaţii de la Spitalul Floreasca a murit

Autor: Mihaela Gidei Postat la 29 decembrie 2019 274 afişări

Pacienta care a luat foc în sala de operaţii de la Spitalul Floreasca a murit

Pacienta în vârstă de 66 de ani care a luat foc pe masa de operaţii de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară, a confirmat, pentru MEDIAFAX, deputatul Emanuel Ungureanu.

„Din păcate, din cumulul de probleme care au existat de la momentul în care a fost incendiată această doamnă şi până la momentul în care s-a întâmplat tragedia în această seară, vorbim despre omor din culpă şi putem vorbi fără nicio problemă de neglijenţă gravă, atâta vreme cât informaţiile contradictorii pe care le-a dat in aceste zile medicul curant Mircea Beuran incrimina pe nedrept doar personalul auxiliar pentru ce s-a întâmplat în sală şi acelaşi medic curant a strecurat şi o altă minciună care nu poate fi contestată şi anume că pacienta ar fi fost dezinfecată cu o substanţă pe bază de alcool pentru că ar fi fost alergică la iod”, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, nu a fost efectuată nicio analiză care să ateste că pacienta ar fi fost alergică la betadină sau la o substanţă pe bază de iod.

„Transmit familiei îndoliate condoleanţele mele sincere şi îi rog să lupte pentru adevăr în memoria acestei doamne care s-a stins din viaţă din cauza acestei grave neglijenţe din partea unor oameni în mâna cărora şi-a pus viaţa”, a mai precizat Ungureanu.

O pacientă a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunţul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca şi, imediat, a cerut control deoarece exista pericolul muşamalizării cazului. Costache spune că este surprinzătoare atitudinea chirurgilor care refuză să coopereze cu echipa de control.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
floreasca,
pacientă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.