Pachete suspecte destinate unor sinagogi din Chicago. Obama evoca "o amenintare terorista credibila"

Postat la 30 octombrie 2010 16 afişări

Pachete suspecte gasite in Marea Britanie si la Dubai au generat, vineri, alerte de securitate in Marea Britanie si in Statele Unite, unde institutiile religioase din zona Chicago au fost avertizate sa isi sporeasca vigilenta.

"Vreau sa informez americanii in legatura cu o amenintare terorista credibilă asupra tarii noastre", a declarat presedintele american Barack Obama la Casa Alba. "O examinare minutioasa a pachetelor arata ca acestea par sa contina explozibili".

Un prim pachet suspect a fost gasit in centrul de distributie a marfurilor de pe aeroportul East Midlands din Londra. Potrivit Scotland Yard, pachetul, care avea praf alb peste tot, precum si fire si o placa de circuite atasata, provenea dintr-un avion care decolase din Yemen si se indrepta catre Chicago.

Anchetatorii au examinat si un pachet similar in Dubai, in Emiratele Arabe Unite. Ambele au fost trimise de o aceeasi persoana din Yemen, prin firma de transport UPS, si urmau sa ajunga in Statele Unite, destinatia fiind descrisa ca "extrem de sensibila". In ultimele 24 de ore, oficiali din serviciile de securitate au fost informati ca pachetele provenind din Yemen erau destinate unor sinagogi din Chicago, Illinois.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pachete-suspecte-destinate-unor-sinagogi-din-chicago-obama-evoca-o-amenintare-terorista-credibila-7625554
7625554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.