(P) Nescafe Dolce Gusto şi istoria cafelei instant

Postat la 07 octombrie 2021 159 afişări

(P) Nescafe Dolce Gusto şi istoria cafelei instant

Nescafe este o marcă specială de cafea instant făcută de compania Nestle, care oferă în ziua de azi numeroase tipuri de cafea, de la cafea clasică la capsule Dolce Gusto.

De unde a venit numele Nescafe?

Termenul Nescafe provine dintr-un amestec de două cuvinte Nestle şi Cafe. A pornit în 1938, când Nestle şi-a introdus pentru prima dată produsul de cafea praf.

Acest lucru a avut loc în Elveţia, după şapte ani de cercetare şi dezvoltare de către un om pe nume Max Morgenthaler împreună cu Vernon Chapman.

Cât de popular este Nescafe?

Ca să dăm un număr, aproximativ trei mii de căni de cafea Nescafe sunt consumate în fiecare secundă în întreaga lume.

Care sunt diferitele produse oferite de Nescafe?

Există Nescafe Original împreună cu Nescafe Classic şi, de asemenea, Classico, Nescafe Gold Blend şi Nescafe Gold Blend Half Caff.

Alte produse Nescafe includ Nescafe Black Gold, Blend 43, Deaff, Half Caff şi Nescafe Fine Blend. Un produs Fairtrade este Nescafe Partners Blend, iar „The Paris Experience” se găseşte cu produsul Cafe Parisien Nescafe.

În cele din urmă există Nescafe Suraya, Nescafe Alta Rica şi Alta Rica Decaff, precum şi Nescafe Cap Colombie, Nescafe Espresso, Nescafe Red Cup (în Europa) şi Nescafe Green Blend (în Suedia).

Există, de asemenea, câteva produse de specialitate Nescafe, inclusiv Nescafe Cappuccino (şi un soi neîndulcit, un soi slab şi un soi decofeinizat). De asemenea, Nescafe Latte (slab), Nescafe Latte Macchiato, Nescafe Ice Java Coffee Sirop şi Nescafe Excella.

Aromele Nescafe includ Irish Cream, Vanilla, Mocha, Double Choca Mocha şi Mocha Skinny.

Brandul Nescafe a început ca cafea instant

Iniţial, marca Nescafe a fost utilizată pentru cafea instant (cafea solubilă), dar mai târziu a fost utilizată ca o marcă de umbrelă pentru a acoperi o întreagă varietate de produse de cafea instant, cum ar fi cafele Blend 37 şi Gold Blend liofilizate.

Prima „ cafea instant ” a fost făcută în Marea Britanie în 1771 şi a primit un brevet de la guvernul britanic. În America, primul produs de cafea instant a fost creat în 1853 şi „prăjituri” de cafea instant au fost date soldaţilor în războiul civil.

Abia în 1901, chimistul Dr. Sartori Kato din Chicago a creat prima pudră de cafea solubilă, asemănătoare cu cafeaua instant de astăzi. Kato a obţinut un brevet pentru produsul său în 1903.

Prima producţie în masă de cafea instant a avut loc după ce inventatorul George Constant Louis Washington, în 1909, a văzut pulberea, ceea ce l-a inspirat să fabrice produsul pe care a început să îl comercializeze în 1909.

În 1930, Institutul brazilian al cafelei i-a cerut preşedintelui companiei Nestle să creeze un produs solubil de cafea foarte gustos cu scopul de a ajuta Brazilia să facă faţă surplusului său mare de cafea din acel moment.

Nestle a derulat apoi ani de cercetare care au condus la o nouă tehnică de preparare a cafelei instant descoperită în laboratorul centrului de cercetare din Elveţia, Nestle. Au numit acest produs Nescafe, nume pe care l-au obţinut prin combinaţia dintre Nestle şi Cafe. Produsul a început să se vândă în Elveţia în 1938.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, armata Statelor Unite cumpăra chiar şi producţia anuală totală a fabricii Nestle din SUA.

Nescafe lansează aparatul de fabricare de cafea Dolce Gusto

Nescafe şi-a introdus sistemul de preparare a cafelei cu capsule Dolce Gusto în 2006 şi acum acesta este vândut în toată lumea. Dolce Gusto înseamnă „gust dulce” în italiană.

Aparatele de cafea Dolce Gusto permit utilizatorilor să pregătească diferite tipuri de cafea, cum ar fi Espresso, Cappuccino, Latte Macchiato, Espresso Lungo şi multe altele. Aparatele Dolce Gusto pot fi folosite şi pentru prepararea de ciocolată caldă şi băuturi reci.

Pentru a ne bucura de aroma completă a capsulelor Dolce Gusto avem nevoie de dispozitive compatibile. În prezent, aparatele de cafea Melody, Circolo, Piccolo şi Fontana sunt comercializate în întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
istorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.