(P) HP dezvăluie planurile de actualizare Windows 11 pentru utilizatorii existenţi şi pentru cei care doresc să-şi cumpere un computer nou

Postat la 26 iulie 2021 95 afişări

(P) HP dezvăluie planurile de actualizare Windows 11 pentru utilizatorii existenţi şi pentru cei care doresc să-şi cumpere un computer nou

La doar câteva ore după ce Microsoft a dezvăluit noul sistem de operare Windows 11, HP şi-a anunţat planurile pentru a-l aduce pe computerele utilizatorilor existenţi şi, de asemenea, pe computerele noi care vor fi vândute de acum înainte.

Aceştia au confirmat faptul că mai multe linii de produse care sunt deja livrate în categoriile laptop, desktop şi staţii de lucru sunt pregătite pentru Windows 11. De asemenea, HP va adăuga insigna pentru compatibilitatea cu Windows 11 de acum, pentru a facilita alegerea unui computer care este compatibil cu noua versiune de Windows 11 de la sfârşitul acestui an. Noul Windows 11 va fi lansat mai târziu în acest an şi va fi oferit ca upgrade gratuit pentru majoritatea dispozitivelor care rulează deja Windows 10.

„Ambiţia noastră este de a împuternici oamenii cu experienţe avansate pe PC, indiferent unde lucrează, se joacă sau învaţă. Suntem încântaţi de Windows 11, deoarece ne ajută să livrăm această promisiune”, spune Mike Nash, tehnolog şi şef global al experienţei clienţilor şi strategiei de portofoliu în departamentul de Personal Systems de la HP Inc.

Microsoft recunoaşte parteneriatul cu HP. În luna mai, HP continua să fie liderul în livrările de PC-uri la sfârşitul primului trimestru al anului 2021 şi avea o cotă de piaţă de 32,9% la nivel global, în faţa competitorilor. „Colaborarea şi feedback-ul HP din timpul procesului de planificare Windows 11 au fost extrem de valoroase”, spune Nicole Dezen, vicepreşedinte al vânzărilor de dispozitive către parteneri la Microsoft, într-o declaraţie oficială.

Dacă deţineţi deja un computer HP care rulează Windows 10, este posibil să fiţi eligibil pentru a obţine Windows 11 ca upgrade gratuit, mai târziu în acest an. HP spune că, dacă computerul dvs. rulează cea mai recentă versiune de Windows 10 şi îndeplineşte specificaţiile hardware minime, acesta va fi actualizat la Windows 11, când va deveni disponibil. Se aşteaptă ca majoritatea computerelor Windows 10 să poată fi actualizate, având în vedere că Microsoft a menţinut specificaţiile minime cerute pentru Windows 11, în conformitate cu Windows 10. Există, de asemenea, aplicaţia PC Health Check, care poate fi descărcată pe computerul dvs. HP şi care va rula o verificare rapidă pentru a vă spune dacă laptopul, desktopul sau staţia de lucru sunt actualizabile şi, dacă nu, care este blocajul specific.

Cerinţele minime de hardware pentru computere pentru a putea rula noul sistem de operare, după sacrificarea unor funcţionalităţi, includ un procesor de 1GHz, cel puţin 4GB RAM şi cel puţin 64GB stocare. Firmware-ul sistemului trebuie să fie compatibil cu UEFI şi Secure Boot, în timp ce placa grafică, fie integrată sau discretă, trebuie să fie compatibilă cu DirectX 12 sau o versiune ulterioară. Dispozitivele cu dimensiuni de ecran mai mici de 9 inch şi rezoluţie mai mică de 720p nu vor fi compatibile cu Windows 11. HP spune, de asemenea, că noua pagină Support Link pentru utilizatorii existenţi va fi actualizată pentru a oferi mai multe informaţii despre Windows 11 pe computerele HP.

Unele dintre versiunile actuale pe care HP le-a listat deja ca fiind pregătite pentru Windows 11 includ HP Spectre x360 14, HP ENVY x360 15, seria HP Pavilion All-in-One, OMEN 16, Victus by HP 16, OMEN 30L Desktop, HP Elite Dragonfly G2, precum şi HP ZBook Studio G8.

Soluţiile software, inclusiv HP Command Center, HP Display Control şi ZCentral, precum şi OMEN Gaming Hub vor fi pregătite şi ele pentru Windows 11. Windows 11 va adăuga o serie de funcţionalităţi noi pentru diferite tipuri de dispozitive, inclusiv un nou meniu pentru stilou şi pixuri digitale, optimizări pentru tastarea vocală şi gesturi tactile suplimentare, despre care HP spune că va îmbunătăţi şi mai mult experienţa utilizatorului pe computerele existente.

Windows 11 este un upgrade gratuit al sistemului de operare pentru computerele cu Windows 10. Acesta va fi disponibil pentru descărcare mai târziu în acest an. Producătorii de PC-uri nu prea au multe cuvinte de spus în ceea ce priveşte preţul, care este gratuit - aceasta este decizia Microsoft.

În cazul computerelor compatibile, nu va exista nici o întârziere în actualizarea pusă la dispoziţie, deoarece producătorii de PC-uri nu sunt foarte implicaţi în acest proces - cu excepţia faptului că calculatoarele compatibile sunt listate în alb pentru a primi actualizările şi toate aplicaţiile de asistenţă, precum şi driverele de componente şi software-ul sunt actualizate pentru Windows 11.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
windows,
hewlett-packard

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.