P. Diddy, pe primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiţi rapperi din lume

Postat la 24 septembrie 2015 25 afişări

P. Diddy ocupă primul loc în topul celor mai bine plătiţi muzicieni de rap şi hip-hop din lume, potrivit unui clasament dat publicităţii marţi de revista Forbes, în care locurile următoare sunt ocupate de Jay-Z şi Drake, informează Reuters.

Rapperul american P. Diddy, al cărui nume real este Sean Combs, născut în cartierul Harlem din New York, a obţinut venituri de aproximativ 60 de milioane de dolari în perioada 1 iunie 2014 - 1 iunie 2015, potrivit estimărilor jurnaliştilor de la Forbes. Veniturile rapperului provin şi din investiţii făcute de acesta în afara industriei muzicale, precum postul de televiziune Revolt şi brandul de votcă Ciroc.

Printre albumele sale de succes se află câteva materiale discografice de mare succes, precum "The Saga Continues" din 2001 şi "Last Train to Paris" din 2010. În prezent, P. Diddy lucrează la un nou album de studio.

Pe locul al doilea s-a clasat rapperul Jay-Z, al cărui nume real este Shawn Carter. În vârstă de 45 de ani, Jay-Z este fondator al companiei de divertisment Roc Nation şi a obţinut venituri de 56 de milioane de dolari în perioada menţionată din diverse afaceri în industria muzicală, sport şi lifestyle. Cele 22 de concerte pe care le-a susţinut în ultimul an alături de soţia sa, Beyonce, l-au ajutat să îşi sporească veniturile în mod substanţial, au precizat jurnaliştii de la Forbes.

Rapperul canadian Drake, în vârstă de 28 de ani, ocupă locul al treilea, cu venituri de 39,5 milioane de dolari. Cea mai mare parte din această sumă provine din încasările obţinute din concerte şi turnee, dar şi din contracte de publicitate foarte avantajoase, semnate cu Sprite şi Nike.

Pe locurile următoare în Topul 10 al celor mai bine plătiţi rapperi din lume se află Dr. Dre (locul 4 - 33 milioane dolari), Pharrell Williams (locul 5 - 32 milioane de dolari), Eminem (locul 6 - 31 milioane dolari), Kanye West (locul 7 - 22 milioane de dolari), Wiz Khalifa (locul 8 - 21,5 milioane dolari), Nicki Minaj (singura femeie care a reuşit să pătrundă în Top 10, ocupând locul al nouălea, cu venituri de 21 milioane de dolari) şi Birdman (locul 10 - 18 milioane dolari).

Jurnaliştii de la revista Forbes au alcătuit acest clasament pe baza veniturilor obţinute de muzicieni din vânzări de albume, turnee, servicii de streaming şi contracte de publicitate, pe baza unor date furnizate de Nielsen SoundScxan, Recording Industry Association of America (RIAA) şi discuţii cu manageri, avocaţi şi, în unele cazuri, artiştii înşişi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
P. DIDDY,
FORBES,
TOP,
AVERE
/actualitate/p-diddy-pe-primul-loc-in-topul-forbes-al-celor-mai-bine-platiti-rapperi-din-lume-14742431
14742431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.