OSCAR 2013: "După dealuri" de Cristian Mungiu nu a fost nominalizat. LISTA COMPLETĂ a nominalizărilor

Postat la 10 ianuarie 2013 15 afişări

Academia de Film Americană a anunţat, joi, lista nominalizărilor pentru premiile OSCAR 2013, anunţul fiind făcut într-o conferinţă de presă, la Los Angeles, potrivit site-ului evenimentului. "După dealuri" de Cristian Mungiu nu a fost nominalizat la categoria "Cel mai bun film străin".

LISTA NOMINALIZĂRILOR LA OSCAR 2013:

REGIE: Steven Spielberg, Ang Lee, Michael Haneke, David O. Russell şi Benh Zeitlin

Steven Spielberg a fost nominalizat pentru filmul "Lincoln", Ang Lee, pentru "Life of Pi", Michael Haneke, pentru "Amour", David O. Russell, pentru "Silver Linings Playbook", iar Benh Zeitlin, pentru "Beasts of the Southern Wild".

CEL MAI BUN FILM: "Amour", "Django Unchained", "Zero Dark Thirty", "Lincoln", "Les Miserables", "Life of Pi", "Silver Linings Playbook", "Beasts of the Southern Wild" şi "Argo"

CEL MAI BUN FILM STRĂIN: "Amour", "War Witch", "No", "A Royal Affair", "Kon-Tiki"

Pe lista scurtă de propuneri s-a regăsit şi filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu. Includerea filmului "După dealuri" pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar a fost o premieră pentru filmul românesc.

CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL: Daniel Day-Lewis, Hugh Jackman, Denzel Washington, Bradley Cooper şi Joaquin Phoenix

CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL PRINCIPAL: Naomi Watts, Jessica Chastain, Jennifer Lawrence, Emmanuelle Riva şi Quvenzhane Wallis

Gala celei de-a 85-a ediţii a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre) din Los Angeles.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
cristian mungiu,
nominalizari,
oscar
/actualitate/oscar-2013-dupa-dealuri-de-cristian-mungiu-nu-a-fost-nominalizat-lista-completa-a-nominalizarilor-10449309
10449309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.