Ordinul de zi pe unitate: AMR 35 de săptămâni

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 aprilie 2014 77 afişări

Mutarea premierului Victor Ponta, în premieră pentru o guvernare pe timp de pace, cu biroul la Ministerul Apărării, a fost justificată prin ideea de a se feri de "înscenările lui Băsescu şi ale presei", după ce au ieşit la iveală informaţiile că baronul local Adrian Duicu, cercetat de DNA, ar fi făcut trafic de influenţă din sediul Guvernului.

Ordinul de zi pe unitate: AMR 35 de săptămâni

Pentru Ponta, mutarea e în primul rând o încercare reală de a se feri, mai ales în condiţiile în care Traian Băsescu, dezlănţuit în ameninţări tot mai bizare la adresa oamenilor guvernării, a scos la lumină inclusiv acuzaţia, despre care inclusiv fanii lui Băsescu ştiu de mult că e falsă, despre o implicare a lui Ponta în moartea procurorului Panait din 2002.

În al doilea rând, mutarea la MApN e o mişcare simbolică, menită să-l identifice măcar pasager pe Ponta cu cea mai serioasă instituţie din stat, armata, şi să arate electoratului că situaţia în România nu e caracterizată corect de pactul de coabitare Cotroceni-Victoria (pe care electoratul USL încă i-l reproşează lui Ponta), ci de un război în toată legea provocat de influenţa lui Traian Băsescu asupra justiţiei şi a serviciilor secrete, astfel încât a scăpa de Băsescu odată cu terminarea mandatului prezidenţial devine o chestiune de rezistenţă în tranşee, după principiul enunţat de Ponta "Continuăm lupta, cu şi mai multă hotărâre! AMR 35 de săptămâni!".

E adevărat, probabil, că atacurile personale ale lui Băsescu la adresa lui Ponta sau a Gabrielei Firea n-ar fi apărut dacă PSD n-ar fi insistat până în pânzele albe cu comisia Nana, pornită pe incriminarea penală a familiei preşedintelui şi a cărei bază, în termeni de retorică electorală, este "Băsescu trebuie să ajungă la puşcărie". Astfel încât e normal ca preşedintele să riposteze cu aceeaşi monedă, iar ideea de bază pe care s-o urmărească el şi comunicatorii săi să fie "Ponta trebuie să ajungă la puşcărie". Acest schimb de acuzaţii grave între primii oameni din stat, purtat într-un limbaj tot mai vulgar, a confiscat deja total scena politică, deşi până la ambele runde de alegeri din 2014 mai sunt deja luni bune.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ordinul-de-zi-pe-unitate-amr-35-de-saptamani-12497232
12497232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.