Ordin semnat de Arafat care pune în carantină 600 de persoane. Epidemia de coronavirus s-a răspândit rapid în patru zile

Postat la 21 aprilie 2020 121 afişări

Ordin semnat de Arafat care pune în carantină 600 de persoane. Epidemia de coronavirus s-a răspândit rapid în patru zile

Autorităţile au instituit carantină într-o zonă din localitatea Cuza Vodă, judeţul Constanţa, fiind vizaţi 600 de oameni. Măsura a fost luată după ce 10 persoane au fost confirmate pozitiv la coronavirus, iar restricţiile în localitate nu sunt respectate.

Prefectura Constanţa anunţă că începând de marţi dimineaţă, o parte importantă din localitatea constănţeană Cuza Vodă a intrat în carantină, în urma unui ordin semnat de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed ARAFAT.

Măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de DSP Constanţa, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat.

În 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19, iar la cererea autorităţilor s-a făcut un screening al populaţiei, cu ajutorul jandarmilor constănţeni şi al medicilor de Alte

9 persoane au fost confirmate cu prezenţa virusului SARS-CoV-2.

„În analiza de risc prezentată de DSP Constanţa, se menţionează şi faptul că populaţia aflată în arealul propus pentru carantinare nu respectă izolarea la domiciliu şi normele impuse prin Ordonanţele Militare în vigoare. De asemenea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au luat la cunoştinţă că, în cartierul în cauză, există mai multe cazuri de infecţii respiratorii nedeclarate. În zona carantinată locuiesc circa 600 din cei 3.586 de cetăţeni ai comunei Cuza Vodă. Mai precis, zona delimitată este la nord de strada Vişinului, la est de strada Medgidiei, la sud de strada Salcâmului şi la vest de strada Viorelelor”, se arată în informarea Prefecturii.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constanta,
strada,
autoritati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.