Orban: Ministerul Muncii nu pierde bani. Sunt nişte sume care nu mai erau necesare în buget

Autor: Cosmin Pirv Postat la 10 august 2021 46 afişări

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat marţi că Ministerul Muncii nu va pierde bani la rectificarea bugetară.

Orban: Ministerul Muncii nu pierde bani. Sunt nişte sume care nu mai erau necesare în buget

„Ministerul Muncii nu pierde bani. S-a redus subvenţia care era acordată de la bugetul de stat pentru finanţarea deficitului bugetului de pensii, ca urmare a creşterii ratei de colectare. De asemenea, o dată cu adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care majorarea alocaţiilor se face de la 1 ianuarie, practic au rezultat nişte sume care nu mai erau necesare să fie incluse în buget. Asta nu e o reducere a cheltuielilor”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a fost întrebat dacă se vor mai putea face angajări de personal pentru recalcularea pensiilor.

„Există ordonanţă de urgenţă care este lansată pe circuitul de avizare de Ministerul Muncii şi când va obţine toate avizele va fi adoptată de guvern. Bugetul total pe calculele făcute de Ministerul Muncii este de aproximativ 20 de milioane şi e vorba practic de chetuiala totală, pentru că ei probabil o să trebuiască să fie angajaţi pe o perioadă determinată, 9-12 luni, în funcţie de evaluări, şi cheltuiala totală estimată maximă de Ministerul Muncii este de aproximativ 20 de milioane”, a mai spus Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministerul muncii,
ludovic orban,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.