Orban: Demnitarul nu are dreptul legal de a solicita SPP niciun fel de ritm de deplasare

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 septembrie 2020 41 afişări

Ofiţerii SPP au dreptul legal să refuze orice solicitare din partea demnitarului, spune Ludovic Orban referitor la accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. El spune că decizia privind ritmul de deplasare aparţine echipajului SPP.

Orban: Demnitarul nu are dreptul legal de a solicita SPP niciun fel de ritm de deplasare

Ludovic Orban spune că demnitarii nu au dreptul de a cere ofiţerului SPP să meargă mai încet.

„În conformitate cu legea, atunci când este transportat cu o maşină SPP, demnitarul trebuie să comunice destinaţia şi ora la care trebuie să ajungă la detinaţie. Nu are dreptul legal de a solicita niciun fel de ritm de deplasare. Eu fac acelaşi lucru”, afirmă premierul.

El mai spune că echipajul SPP are dreptul legal să refuze orice solicitare din partea demnitarului.

„I s-a cerut să ajungă la o anumită oră. În ceea ce priveşte modalitatea de deplasare, dacă utilizează sau nu prevederile legii referitor la deplasarea n coloană oficială, toate nu sunt deciziile demnitarului.(...) Aveam o discuţie cu mai mulţi colegi referitoare la moţiunea de cenzură”, conchide Ludovic Orban.

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus. Accidentul a avut loc pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş.

Ministrul Transportului, Lucian Bode, spunea că a comunicat SPP că nu se grăbeşte, iar în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unde se odihnea.

„Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP în zecile de mii de kilometri parcurşi dintr-un moment foarte simplu - până duminică au condus impecabil. În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică mă odihneam. Călătoream deja de 4-4,5 ore. Regret nespus acest incident”, a spus Bode.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
spp,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.