Orban: Dăncilă este invidioasă că nu poate ajunge la Casa Albă nici măcar la vizita turistică

Postat la 19 august 2019 43 afişări

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, în contextul nemulţumirii exprimate de premierul Viorica Dăncilă privind lipsa de consultare a preşedintelui Iohannis înainte de vizita în SUA, că prim-ministrul este invidios că nu poate ajunge la Casa Albă nici măcar la programul de vizitare turistică.

Orban: Dăncilă este invidioasă că nu poate ajunge la Casa Albă nici măcar la vizita turistică

"În conformitate cu Constituţia României şi cu deciziile CCR, cel care conduce politica externă a României este preşedintele. Probabil, doamna Dăncilă este invidioasă că nu poate ajunge la Casa Albă nici măcar la programul de vizitare turistică a Casei Albe în timp ce preşedintele României este la a doua întâlnire oficială cu preşedintele SUA. Preşedintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu doamna Dăncilă privitor la liniile de politică externă. Consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, consolidarea poziţiei de stat membru al UE cu un cuvânt greu şi cu influenţă la nivel european pentru România, parteneriatul în cadrul NATO, sunt linii de politică externă care sunt susţinute de preşedintele României, de cetăţenii români şi reprezintă direcţii fundamentale de politică externă pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a susţinut sistematic", a declarat liderul PNL Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Totodată, Orban a afirmat că şeful Executivului ar trebui să abroge OUG 114 şi prevederile care afectează investitorii din Eenergie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
casa alba,
refuz,
vizita,
premier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.