Orban cere demiterea lui Vasile Dîncu: Pune în pericol scutul de la Deveselu

Autor: Cosmin Pirv Postat la 29 septembrie 2022 130 afişări

Fostul premier Ludovic Orban cere PSD să îi retragă sprijinul politic ministrului Apărării Vasile Dîncu, pe care îl acuză că pune în pericol scutul de la Deveselu.

Orban cere demiterea lui Vasile Dîncu: Pune în pericol scutul de la Deveselu

Ludovic Orban susţine, într-o postare de joi pe Facebook, că în comuna Cârcea este amplasat un radar care are ca obiectiv apărarea scutului de la Deveselu contra atacurilor aeriene de joasă înălţime.

Acesta spune că primarul social-democrat al comunei ar fi vândut un teren de 235.000 de metri pătraţi pentru construirea unui depozit.

„Deşi ştia că terenul este în apropierea unui radar şi că, pentru emiterea autorizaţiei de construcţie, era necesar conform prevederilor legale avizul MAPN, primarul proprietar şi vânzător a omis să precizeze acest <amănunt> în cursul procesului de eliberare a certificatului de urbanism şi, ulterior, a autorizaţiei de construcţie. Asta doar pentru terenul tranzacţionat de el, pentru că pentru un alt teren din vecinătate s-a cerut avizul MAPN”, arată Ludovic Orban.

Fostul premier susţine că Ministerul Apărării a atacat în instanţă autorizaţia pentru a bloca lucrările de construcţie a depozitului pentru că afectează funcţionalitatea radarului, dar că, în timpul procesului, ministerul şi-a schimbat poziţia şi a ajuns la o înţelegere cu noul proprietar „prin care renunţă la acţiune şi se angajează să relocheze radarul pe cheltuiala NATO”.

„Absolut scandalos! Pentru a nu deranja primarul pesedist, care a băgat în propriile buzunare milioane de euro, preşedintele Consiliului Judeţean (tot PSD), care a semnat certificatul de urbanism şi autorizaţia de construcţie, ambele ilegale, şi alţi actori implicaţi în acest tun imobiliar, ministrul PSD al apărării, Vasile Dâncu, nu numai că nu face plângere penală contra celor care au călcat în picioare legea, dar renunţă şi la procesul intentat”, mai arată fosul premier.

Acesta susţine că „ministrul apărării pune în pericol scutul de la Deveselu chiar în timp ce Putin şi alţi lideri de la Kremlin ameninţă cu folosirea armei nucleare. Noroc că un judecător de la Tribunalul din Craiova a anulat înţelegerea extrajudiciară”.

„Îi cer public preşedintelui PSD să îi retragă sprijinul politic atât lui Vasile Dâncu, ministrul apărării, cât şi primarului PSD din Cârcea şi preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj. Îi cer Premierului Ciucă şi Preşedintelui Iohannis să îl demită de urgenţă pe Vasile Dâncu din funcţia de ministru al apărării pentru punerea în pericol a siguranţei naţionale. Solicit public şefului DNA să demareze imediat o anchetă penală pentru identificarea şi pedepsirea vinovaţilor”, mai spune Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ludovic orban,
deveselu,
vasile dîncu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.