Orange si Vodafone scapa de cea mai usturatoare amenda din istorie

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 10 iunie 2011 56 afişări

Orange si Vodafone, primii doi operatori de telecomunicatii din Romania, nu mai trebuie sa plateasca amenda de 63 de milioane de euro aplicata de Consiliul Concurentei pentru abuz de pozitie dominanta. Curtea de Apel Bucuresti a decis sa suspende plata amenzii.

"Admite cererea. Dispune suspendarea executării Deciziei 2/14.02.2011 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare", se precizează pe site-ul Curţii de Apel Bucureşti cu privire la amenda primita de Orange si Vodafone de la Consiliul Concurenîei pentru abuz de pozitie dominanta.

Cei doi operatori de telecomunicatii au depus o garantie de 30% din amenda pentru a putea solicita in instanta suspendarea penalitatii, potrivit lui Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, citat de Mediafax. "Probabil că vom face recurs la decizia Curţii de Apel, în termen de cinci zile de la primirea motivaţiei instanţei. Consiliul Concurenţei nu a primit încă motivaţia Curţii de Apel care a stat la baza deciziei. După analiza documentului, vom lua o decizie", a mai spus Chiriţoiu pentru Mediafax.

Amenda de 63 de milioane de euro a fost aplicata in luna februarie a acestui an si este cea mai mare din istoria Consiliului Concurentei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Orange,
Vodafone,
amenda
/actualitate/orange-si-vodafone-scapa-de-cea-mai-usturatoare-amenda-din-istorie-8330549
8330549
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.