Opozitia din Moldova s-a bucurat prea devreme: comunistii au majoritatea (rezultate finale)

Postat la 29 noiembrie 2010 16 afişări

ACTUALIZAT - Dupa numararea tuturor voturilor valabil exprimate la alegerile din Moldova, Partidul Comunistilor are 39,3% din voturi, urmat la distanta de Partidul Liberal-Democrat cu 29,4%, respectiv de Partidul Democrat din Moldova, cu 12,7%, si Partidul Liberal, cu 10%.

Opozitia din Moldova s-a bucurat prea devreme: comunistii au majoritatea (rezultate finale)

Rezultatele alegerilor parlamentare arata ca Partidul Comunist va obtine 42 de mandate in noul legislativ, liberal-democratii - 32, democratii - 15 si liberalii - 12.

La alegeri au participat 39 concurenti: 20 partide politice si 19 candidati independenti. Pragul de intrare in Parlament este de 4% din voturi pentru partide politice si 2% pentru independenti.

Prezenta la vot a alegatorilor, potrivit Comisiei Electorale Centrale, a fost de 59,10%.

Rezultatele, date publicitatii de Comisia Electorala Centrala de la Chisinau si de site-ul Alegeri.md, infirma sondajul de la iesirea de la urne realizat de IRES la comana televiziunii Publika, potrivit caruia liberal-democratii ar fi obtinut 34,4% din voturi, urmati de comunisti cu 26%. Un alt exit poll, comandat de postul de televiziune Prime TV si realizat de Centrul de Investigatii Sociologice si Marketing CBS-AXA, dadea insa castigatoare formatiunea lui Vladimir Voronin, cu 33,8%, in timp ce liberal-democratii lui Vlad Filat ieseau pe locul al doilea, cu 32,2%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/opozitia-din-moldova-s-a-bucurat-prea-devreme-comunistii-au-majoritatea-rezultate-finale-7759125
7759125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.