Opinie Octavian Bădescu: (Re)Construcţia “dreptei” – între necesitate istorică şi impostura formelor fără fond

Postat la 13 decembrie 2012 33 afişări

Nici nu s-a uscat bine cerneala peste procesele verbale din sectiile de votare, nici nu s-au finalizat centralizarile si configuratia parlamentara si guvernamentala, ca perdantii actualelor alegeri se grabesc sa anunte cum ca “de azi a inceput reconstructia dreptei”, chiar daca si dupa alegerile locale, un alt perdant al zilelor noastre mai anuntase o data exact acelasi lucru.

Dar cine sunt de fapt acesti oameni care se grabesc sa "reconstruiasca dreapta" si ale cui interese le pot dansii reprezenta? Sunt ei cumva reprezentanti relevanti ai mediului de afaceri, sunt oameni care au condus echipe spre profit in cariera lor antreprenoriala sau manageriala? Sunt oameni cu credibilitate in zona de business datorita indelungatei lor experiente de succes, la cel mai inalt nivel in mediul antreprenorial sau corporatist? Sunt oameni care prin deciziile lor politice au aparat interesele intreprinzatorilor sau ale celor care lucreaza pentru acestia? Sunt oameni care incontestabil au adaugat valoare si au si generat resurse prin taxe si impozite pentru redistribuirea de care cu certitudine s-au ocupat? Sau sunt cumva oameni care, in cvasi-intreaga lor cariera, au beneficiat de, ori au decis doar redistribuirea unor resurse create de altii? Indiferent de cat respect am avea pentru abilitatile politice ale dansilor, pentru dedicare inspre binele tarii, pentru orice mai doriti, dar cata credibilitate pot avea pentru electoratul cu vederi "de dreapta", pentru manageri, pentru antreprenori, pentru oamenii din esaloanele 2 si 3 ale mediului de business corporatist, oamenii din prima sau a 2-a linie a ARD? In egala masura - pot fi relevanti pentru "dreapta" actualii lideri de prim-plan ai PNL? Sau cei din esalonul 2? Din pacate, mult prea putini dintre toti acestia.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
octavian badescu,
opinie,
politic
/actualitate/opinie-octavian-badescu-re-constructia-dreptei-intre-necesitate-istorica-si-impostura-formelor-fara-fond-10390416
10390416
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.