Opere semnate de Ştefan Luchian, Ion Andreescu şi Theodor Aman, scoase la licitaţie la Bucureşti

Autor: Patricia Marinescu Postat la 03 iulie 2015 104 afişări

Lucrări de Gheorghe Petraşcu, Ion Andreescu, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae N. Tonitza, Octav Băncilă şi Theodor Aman, estimate în total la peste 165.000 de euro, vor fi scoase la licitaţie pe 15 iulie, după ce vor fi expuse între 13 şi 15 iulie, între orele 11.00-19.00, la Casa Capşa.

Zece opere semnate de nume mari ale istoriei picturii româneşti fac parte din licitaţia cu lucrări de artă plastică şi decorativă organizată de AraArt şi care este precedată de o expoziţie deschisă colecţionarilor şi iubitorilor de artă, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Casa din Brebu", o capodoperă în ulei a lui Ştefan Luchian, operă de maturitate, este cea mai valoroasă lucrare inclusă în această licitaţie, fiind evaluată de experţii casei de licitaţii la suma de 40.000 de euro. Pictura condensează întreaga formulă a lui Luchian, de la începutul şi până la finalul evoluţiei sale artistice.

Un peisaj plin de lirism - "Pădurea de fagi", semnat Ion Andreescu, se clasează pe locul secund, fiind evaluată la preţul de pornire de 30.000 de euro.

În selecţia casei AraArt se află şi nudul "Melancolie", semnat Theodor Aman. Preţul său de pornire este de 26.000 de euro.

"Flori în ulcică albastră", de Nicolae Tonitza, ce aminteşte atât de creaţiile lui Ştefan Luchian, cât şi de pictura populară pe sticlă, are un preţ de pornire estimat la 18.000 de euro.

Pe de altă parte, lucrarea "Cannale della laguna Veneta" a lui Gheorghe Petraşcu pune în valoare vibraţia artistică aparte, valoarea ei fiind estimată la 14.000 de euro, preţ de pornire în licitaţie.

Lucrările şi detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul www.araart.ro.

Casa de licitaţii AraArt s-a deschis în septembrie 2010, având însă activitate de galerie încă din anul 2005.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARAART,
LICITATIE,
LUCHIAN
/actualitate/opere-semnate-de-stefan-luchian-ion-andreescu-si-theodor-aman-scoase-la-licitatie-la-bucuresti-14540857
14540857
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.