Heinz şi Kraft Foods au fuzionat, creând a cincea mare companie de alimente şi băuturi din lume

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 03 iulie 2015 651 afişări

Heinz a finalizat achiziţia Kraft Foods Group, creând a treia mare companie de alimente şi băuturi din America de Nord şi a cincea la nivel mondial, din a cărei conducere va face parte miliardarul Warren Buffett.

Noua companie, Kraft Heinz, va avea venituri anuale de aproximativ 28 de miliarde de dolari, generate de branduri precum Oscar Mayer, Philadelphia, Velveeta, Maxwell House, Ore-Ida şi Jell-O, precum şi brânza Kraft şi ketchup-ul Heinz.

Berkshire Hathaway şi firma braziliană de investiţii 3G Capital, care au cumpărat împreună Heinz în 2013, deţin o participaţie de 51% la Kraft Heinz şi controlează şase din cele 11 locuri din board-ul companiei nou formate, inclusiv unul pentru preşedintele Berkshire, Warren Buffett.

Preşeditele Kraft Heinz este Alex Behring, managing partner la 3G.

Majoritatea conducerii de vârf a Kraft Heinz provine de la Heinz, inclusiv directorul general Bernardo Hees, care la rândul său este partener la 3G.

Fondul 3G este cunoscut pentru faptul că urmăreşte cu atenţie cheltuielile şi a anunţat că va reduce costurile anuale ale Kraft Heinz cu 1,5 miliarde de dolari, până în 2017.

Acţionarii Kraft au aprobat în unanimitate fuziunea, miercuri.

Noua companie va fi tranzacţionată la bursa Nasdaq din 6 iulie.

În cadrul fuziunii, acţionarii Kraft primesc acţiuni Kraft Heinz şi dividende speciale în valoare totală de 10 miliarde de dolari.

Kraft Heinz va avea două sedii centrale, în Pittsburgh (sediul Heinz), şi în Northfield, suburbie a oraşului Chicago (sediul Kraft).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HEINZ,
KRAFT FOODS,
/actualitate/heinz-si-kraft-foods-au-fuzionat-creand-a-cincea-mare-companie-de-alimente-si-bauturi-din-lume-14539621
14539621
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.