Operatorul telecom care şi-a săpat singur groapa din cauza unei aplicaţii similare WhatsApp

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 martie 2014 123 afişări

Operatorul telecom care şi-a săpat singur groapa din cauza unei aplicaţii similare WhatsApp

După 14 ani de creşteri, profitul China Mobile, cea mai mare reţea de telecomunicaţii din lume, a înregistrat o scădere. Acest fapt se datorează aplicaţiei WeChat, sau echivalentul WhatApp în China, care oferă servicii de mesagerie şi telefonie.

Profitul China Mobile a scăzut cu 5.9% la 14 miliarde euro în 2013, în condiţiile în care veniturile din servicii text şi multimedia au scăzut cu 6.5% pentru aceeaşi perioadă, conform BBC News.

Compania din China vrea să majoreze investiţiile în 4G cu 22%, la o valoare de peste 26 miliarde de euro. Reţeaua 4G a fost lansată în luna decembrie a anului trecut, iar operatorii speră că aceasta va atrage venituri mai mari din abonamente.

China este cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume, cu peste 500 de milioane de utilizatori de internet mobil. WeChat, cunoscută şi sub numele de "weixin" (adică micro-mesagerie, în limba chineză), permite celor peste 300 de milioane de utilizatori să trimită mesaje, fotografii, clipuri video sau mesaje vocale, relatează Businessinsider.com. O altă facilitate extrem de populară este aceea de a găsi alţi utilizatori prin mişcarea rapidă a telefonului. WeChat permite chiar şi rezervarea sau plata unui taxi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/operatorul-telecom-care-si-a-sapat-singur-groapa-din-cauza-unei-aplicatii-similare-whatsapp-12301915
12301915
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.