BNR va sesiza DIICOT pe tranzacţiile cu acţiuni Banca Carpatica. Extinde grupul concertat

Postat la 20 martie 2014 57 afişări

Banca Naţională a României (BNR) va extinde grupul de acţionari care acţionează concertat la Banca Comercială Carpatică, incluzând şi persoanele care au preluat vineri acţiuni de la Corneliu Tănase, operaţiuni considerate manipulare de piaţă şi pentru care banca centrală va sesiza DIICOT.

BNR va sesiza DIICOT pe tranzacţiile cu acţiuni Banca Carpatica. Extinde grupul concertat

 "Sunt suficiente dovezi de extindere a structurii grupului care acţionează concertat pentru ca BNR să decidă includerea celor doi noi acţionari. Există, de asemenea, suspiciuni de manipulare a pieţei de capital pentru care, la finalizarea actului de constatare, va fi sesizat DIICOT", a declarat pentru MEDIAFAX şeful Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, întrebat cum va reacţiona banca centrală după ce Corneliu Tănase a vândut un pachet ede aproape 10% din titlurile Băncii Comerciale Carpatica.

Potrivit unor surse din piaţa de capital, două persoane fizice au cumpărat pachetul de acţiuni vândut de Corneliu Tănase, reprezentând 9,95% din acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC).

Omul de afaceri a cedat vineri 9,95% din capitalul instituţiei de credit, prin două tranzacţii deal egale, cu câte 4,97% din titlurile BCC, în valoare cumulată de 19,58 milioane lei (4,34 milioane euro).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bnr-va-sesiza-diicot-pe-tranzactiile-cu-actiuni-banca-carpatica-extinde-grupul-concertat-12301905
12301905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.