Operatorii rămân cu ochii pe costuri: piaţa de echipamente telecom stagnează în 2013 în Europa

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 24 ianuarie 2013 27 afişări

Piaţa de echipamente de comunicaţii pentru operatorii telecom va stagna în acest an în Europa, după ce în 2012 criza economică i-a determinat pe operatori să reducă investiţiile în reţele, scrie Reuters, citând estimări ale companiilor de analiză şi ale jucătorilor de pe piaţă.

Operatorii rămân cu ochii pe costuri: piaţa de echipamente telecom stagnează în 2013 în Europa

Piaţa de echipamente de comunicaţii pentru operatorii telecom va stagna în acest an în Europa, după ce în 2012 criza economică i-a determinat pe operatori să reducă investiţiile în reţele, scrie Reuters, citând estimări ale companiilor de analiză şi ale jucătorilor de pe piaţă. Deşi grupuri mari precum France Telecom şi Vodafone construiesc reţele 4G pe diferite pieţe, ele sunt mai prudente decât operatorii americani Verizon sau AT&T pe fondul temerilor că orice extra-investiţie nu va aduce rezultatele scontate având în vedere că preţurile sunt mai mici, conform sursei citate. Gartner estimează că piaţa de echipamente de comunicaţii vândute operatorilor va atinge 79 de miliarde de dolari în 2013, în creştere cu 2,3%, pe fondul creşterilor din America de Nord şi America Latină (4%), plus Asia (3,6%). Compania Infonetics Research estimează pe de altă parte o creştere de 13% după un an de stagnare în 2012, pe fondul unui raliu al operatorilor de a recupera perioada în care au amânat investiţiile în reţele.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/operatorii-raman-cu-ochii-pe-costuri-piata-de-echipamente-telecom-stagneaza-in-2013-in-europa-10520530
10520530
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.