ONU: unităţile nucleare din Iran sunt în siguranţă după atacul din apropierea oraşului Isfahan

Autor: Petru Mazilu Postat la 19 aprilie 2024 16 afişări

Unităţile nucleare din Iran sunt în siguranţă după atacul din apropierea oraşului Isfahan. Anunţul a fost făcut de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică din cadrul ONU.

ONU: unităţile nucleare din Iran sunt în siguranţă după atacul din apropierea oraşului Isfahan

Agenţia ONU a anunţat că monitorizează situaţia „foarte îndeaproape” şi a cerut „reţinere extremă”, potrivit Sky News.

Obiectivele nucleare din centrul Iranului sunt în siguranţă după exploziile de vineri dimineaţă. De asemenea, se pare că atacul aerian nu a provocat victime sau pagube importante ale infrastructurii.

Mai multe explozii au fost auzite în noaptea de joi spre vineri în Iran. Informaţiile privind un atac al Israelului asupra Iranului sunt contradictorii şi nu au fost confirmate de armata israeliană. Apărarea antiaeriană iraniană a fost folosită, iar Iranul a suspendat temporar zborurile peste mai multe oraşe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nuclear,
atac,
isfahan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.