ONU - Producţia alimentară creşte în Coreea de Nord, însă malnutriţia persistă: "Întârzierea procesului de creştere la copii este alarmantă"

Postat la 29 noiembrie 2013 31 afişări

Producţia alimentară a Coreei de Nord a crescut pentru al treilea an consecutiv, însă malnutriţia persistă în această ţară, au anunţat agenţii ale Naţiunilor Unite, îngrijorate în special de întârzierea procesului de creştere şi dezvoltare a copiilor.

ONU - Producţia alimentară creşte în Coreea de Nord, însă malnutriţia persistă: "Întârzierea procesului de creştere la copii este alarmantă"

 În lipsa unui sistem public de distribuţie a alimentelor în economia planificată de stat, familiile depind de pieţele negre şi de trocuri pentru a se hrăni, potrivit unui studiu naţional efectuat de Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO) şi Programul Alimentar Mondial (PAM), publicat joi seara.

"În pofida unei ameliorări continue a producţiei agricole, sistemul alimentar rămâne foarte vulnerabil la şocuri şi la penurii", anunţă Kisan Gunjal, economist la FAO.

Producţia alimentară totală a Coreei de Nord este estimată la 5,03 milioane de tone pentru 2013, adică o creştere cu 5% în raport cu anul precedent.

Dar consumul alimentar, care reprezintă 84%, este considerat "limitat" sau "sărac"

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/onu-productia-alimentara-creste-in-coreea-de-nord-insa-malnutritia-persista-intarzierea-procesului-de-crestere-la-copii-este-alarmanta-11730001
11730001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.