OMV Petrom în primul semestru: Cererea de produse petroliere a revenit la nivelul pre-COVID, semnal de alarmă pe scăderea producţiei

Autor: Roxana Petrescu Postat la 28 iulie 2021 20 afişări

OMV Petrom în primul semestru: Cererea de produse petroliere a revenit la nivelul pre-COVID, semnal de alarmă pe scăderea producţiei

OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a terminat prima jumătate a anului cu venituri de 10 miliarde de lei, la fel ca în perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 980 de milioane de lei, cu 13% mai mare faţă de primele şase luni din 2020.

“Valoarea veniturilor din vânzări consolidatede 10.126mil lei în 1-6/21acrescutuşor cu 1%comparativ cu 1-6/20, în principal datorită preţurilor de piaţă mai bune pentru produsele petroliere şi electricitate, compensând volumele mai mici ale vânzărilor degaze naturale şi electricitate.Vânzările Downstream Oil au reprezentat 77% din totalul vânzărilor consolidate, vânzările Downstream Gas au reprezentat 21%, iar cele din Upstream 1% (vânzările din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terţi)”, se arată în raportul consolidate al OMV Petrom.

Pentru primele şase luni ale anului, grupul a avut un buget de investiţii de 1,2 miliarde de lei, cu 23% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut.

Producţia de hidrocarburi la nivel de grup a scăzut cu8,9%, la 24,67mil bep, din cauza producţiei mai scăzute atât în România, cât şi în Kazahstan. Producţiamediezilnică în România, excluzând iniţiativele de optimizare a portofoliului, a scăzut cu 7,0% faţă de anul anterior. Volumul vânzărilor de hidrocarburi la nivel de grup a scăzut cu 9%,din cauza vânzărilor mai scăzute atât în România, cât şi în Kazahstan.

Vânzarile totale de produse rafinate au fost cu 2% mai marifaţă de 1-6/20. Volumele vânzărilor cu amănuntul ale grupului au crescut cu17%faţă de 1-6/20, reflectând relaxarea restricţiilor de mobilitate. Volumul vânzărilor totale de produse rafinate

exceptând vânzările cu amănuntul a scăzut cu 12%, urmare a exporturilor mai reduse.

Volumele de gaze naturale vândute de OMV Petrom au fost de 26TWh, cu 19% mai micifaţă de 1-6/20, pe baza vânzărilor en-gros mai mari în prima jumătate a anului 2020 datorită tranzacţiilor încheiate în scopul îndeplinirii obligaţiilor pentru piaţa reglementată şi pentru piaţa centralizată de gaze naturale care au creat un efect de bază mai mare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
omv petrom,
verchere,
petrol,
semestru,
rezultate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.