Omul de afaceri Ion Ţiriac invită autorităţile să verifice activităţile grupului pe care îl deţine, după ce DNA susţine că Udrea i-ar fi oferit fonduri europene pentru clubul Stejarii

Autor: Cristina Cuncea Postat la 18 februarie 2015 210 afişări

Omul de afaceri Ion Ţiriac invită, într-o scrisoare deschisă, autorităţile să verifice activităţile derulate de firmele din grupul pe care îl controlează, precizând că va acţiona în instanţă orice "act public" care îi aduce atingere reputaţiei personale, imaginii familiei sale sau a grupului.

Omul de afaceri Ion Ţiriac invită autorităţile să verifice activităţile grupului pe care îl deţine, după ce DNA susţine că Udrea i-ar fi oferit fonduri europene pentru clubul Stejarii

"Subsemnatul, Ioan Ţiriac, fidel legilor României, pe care le respect atât în calitate de cetăţean al României, cât şi ca investitor în economia locală, partizan transparenţei, eticii şi bunelor practici de afaceri, lansez pe această cale o invitaţie deschisă către orice Autoritate a Statului Român în vederea verificării activităţilor întreprinse de către companiile Grupului Ţiriac", se arată în scrisoarea adresată de omul de afaceri autorităţilor statului şi presei. 

Omul de afaceri a decis să facă acest demers public pentru a arăta că activitatea companiilor din Grupul Ţiriac se face cu respectarea legilor României şi pentru a pune capăt speculaţiilor şi intoxicărilor apărute în media în ultimele luni.

"Pentru aceasta, vă asigurăm de întreaga colaborare, transparenţă şi deschidere a companiilor din Grupul Ţiriac în relaţia cu Autorităţile Statului Român prin punerea la dispoziţie a tuturor informaţiilor legal necesare acestui demers", adaugă omul de afaceri.

În acelaşi timp, Ţiriac lansează o invitaţie către presa centrală, în numele unei corecte şi documentate informări a publicului, în cazul în care jurnaliştii doresc să verifice veridicitatea informaţiilor obţinute din surse proprii, să se adreseze reprezentanţilor companiilor din Grupul Ţiriac.

"Astfel, se pot evita foarte uşor speculaţiile, dezinformarea sau informarea parţială asupra unor subiecte, doar din dorinţa de senzaţional. În egală măsură, vă aduc la cunoştinţă că vom sancţiona pe cale legală, prin demersuri active în justiţie, orice act public ce aduce atingere reputaţiei personale, a imaginii familiei mele sau a companiilor din Grupul Ţiriac", se încheie scrisoarea semnată de Ion Ţiriac.

Grupul Ţiriac reuneşte peste 40 de companii private autohtone, activând în domeniul auto, imobiliar, serviciilor financiare, leasing, transport aerian şi energie.

Potrivit procurorilor, DNA a dispus începerea urmăririi penale in-rem în această cauză, ca urmare a unei plângeri depuse de Jean Cătălin Sandu, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, condamnat alături de Dan Voiculescu în dosarul privatizării frauduloare a Institutului de Cercetări Alimentare. ”Stejarii Country Club” este deţinut de firme controlate de Ion Ţiriac şi se află în incinta Complexului Rezidenţial Stejarii din zona de Nord a Capitalei. Elena Udrea locuieşte în acest complex, cu chirie.

Reprezentanţii firmei Masterage România, dezvoltatorul complexului rezidenţial Stejarii, precizează că acesta este un proiect diferit şi independent de Clubul de agrement "La Stejarii" (Stejarii Country Club), cele două fiind operate de către entităţi juridice separate.

Pentru construcţia Stejarii Country Club a fost obţinută o finanţare neram­bursabilă de 8 milioane de euro. Contractul a fost sem­nat pe 27 septembrie 2011 cu Mi­nis­terul Dez­voltării Regionale şi Turis­mu­lui, condus la acea vreme de Elena Udrea, iar durata de implementare a proiectului a fost de 27 de luni, potrivit unei prezentări a proiectului.

Finan­ţarea nerambursabilă a fost acor­dată companiei prin Programul Ope­raţio­nal Re­gional 2007 – 2013, axa prioritară 5, „Dez­voltarea durabilă şi promovarea turis­mu­lui“, do­meniul de intervenţie 5.2- „Crearea, dez­voltarea, modernizarea in­fra­struc­turii de turism pentru valorificarea re­surselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice“.

Compania Medusa Hotel International a desfăşurat în calitate de autoritate contractantă proce­duri de licitaţie publică pentru contractele de execuţie a lucrărilor de construcţii, pentru furnizarea de echipa­men­te şi ser­viciile de informare şi publicitate.

Obiectivul general al proiectului a fost crearea complexului de agrement „La Stejarii“  care să contribuie la îmbunătăţirea şi diversificarea serviciilor turistice prin creş­te­rea cu peste 16% a numărului de turişti la nivelul municipiului Bucureşti, pe o pe­rioa­dă de cinci ani de la finalizarea investiţiei, se arată în proiect.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ŢIRIAC,
REACŢIE,

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/omul-de-afaceri-ion-tiriac-invita-autoritatile-sa-verifice-activitatile-grupului-pe-care-il-detine-dupa-ce-dna-sustine-ca-udrea-i-ar-fi-oferit-fonduri-europene-pentru-clubul-stejarii-13845589
13845589
comments powered by Disqus
Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români? Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români?

Reinventaţi de pandemie Ţi-ai pus toate economiile la bătaie. Ţi-ai vândut, poate, apartamentul sau motocicleta şi ai investit banii într-o afacere. Nu acum, ci în urmă cu câţiva ani. Totul a mers bine. Ai crescut, uşor-uşor, cu paşi mici, dar ai ajuns la profit, iar acum businessul îţi e suficient să trăieşti fără a avea nevoie şi de un job. Ţi-ai îndeplinit visul. Până când, într-o zi pe care nici tu, nici altcineva nu putea s-o prevadă, totul se prăbuşeşte. Totul se închide. Marfa ta, serviciile tale nu-şi mai găsesc acum clienţii. Totul e captiv în izolare, publicul tău ţintă nu mai există, iar dacă există, îşi drămuieşte cu grijă banii pentru o potenţială criză care se prevesteşte.

vezi continuarea
ZF.ro
Pericol critic: Dacă patronii mor, nu o să mai avem nici angajaţi sau cine să plătească salariile Pericol critic: Dacă patronii mor, nu o să mai avem nici angajaţi sau cine să plătească salariile
Dezvăluirile unui medic de la Medlife despre coronavirus. Care este cel mai IMPORTANT lucru
Mediafax
Ţara de mărimea României care "a avut un răspuns stelar" la coronavirus. Sub 400 de cazuri, niciun mort. Ce au făcut autorităţile Ţara de mărimea României care "a avut un răspuns stelar" la coronavirus. Sub 400 de cazuri, niciun mort. Ce au făcut autorităţile
Alertă la Chernobîl: pădurea radioactivă de lângă centrală a luat foc! Ucrainenii au trimis un elicopter şi două avioane
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel” Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
Demisie „fulger”. Un medic chirurg va conduce Ministerul Sănătăţii. Cine este Nelu Tătaru, propus să preia funcţia după plecarea lui Costache
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.