Omul care are lista cu toţi agenţii secreţi americani: "Puteam să o vând ruşilor"

Autor: Ioana Matei Postat la 26 iunie 2013 420 afişări

Fostul consultant Edward Snowden, aflat la originea dezvăluirilor despre programele secrete americane de supraveghere a comunicaţiilor, a avut acces la listele complete ale agenţilor secreţi americani, potrivit declaraţiilor sale dintr-un interviu publicat de platforma de ştiri Policymic.

Omul care are lista cu toţi agenţii secreţi americani: "Puteam să o vând ruşilor"

Snowden a declarat că orice persoană cu capacităţile sale tehnice şi cu poziţia pe care a deţinut-o, de analist de infrastructură pentru Agenţia Naţională pentru Securitate (NSA) în Hawaii, ar fi putut vinde secrete pe piaţa  liberă din Rusia. “Ei au întotdeauna o uşă deschisă pentru aşa ceva, cum avem şi noi”, spune Snowden. Bărbatul ar fi avut acces la listele complete ale agenţilor operativi ai NSA şi ai celorlalte servicii secrete, ale sediilor şi dotărilor secrete răspândite în întreaga lume, precum şi ale misiunilor acestora. Snowden a spus că intenţia lui nu a fost niciodată răul propriei ţări, deşi ar fi putut cu uşurinţă să facă acest lucru: “Aş fi putut dezactiva sistemul de supraveghere într-o după-amiază. Dar nu acestea îmi sunt intenţiile”.

Snowden spune că mărturisirile asemănătoare cu cele pe care le-a făcut el vor continua să apară în presă. El  se teme că oamenii nu vor fi dispuşi să îşi asume riscurile necesare pentru a schimba controlului pe care guvernul american îl exercită nu doar asupra societăţii americane, ci asupra întregii lumi, iar acest lucru va conduce la un instaurarea unui regim autoritar.

Statele Unite au explicat, marţi, că există o "bază juridică clară" pentru extrădarea lui Edward Snowden, fostul consultant informatic al NSA dat în urmărire de Washington şi aflat în aeroportul din Moscova. 

Administraţia prezidenţială americană a confirmat, în sfârşit, ceea ce în unele cercuri se suspecta deja: Statele Unite spionează întreaga lume. Niciun guvern din lume nu a mai reuşit până în prezent să strângă informaţii la o asemenea scară. Companiile americane au dezvoltat internetul şi domină mare parte din sectorul telecomunicaţiilor, iar Agenţia Naţională pentru Securitate (NSA) a SUA nu putea să ignore această oportunitate uriaşă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/omul-care-are-lista-cu-toti-agentii-secreti-americani-puteam-sa-o-vand-rusilor-11024280
11024280
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.