Olimpicii internaţionali vor intra la facultate fără admitere

Postat la 28 mai 2015 226 afişări

Elevii olimpici se pot înscrie la facultate pe locurile de la buget fără să dea admitere, iar instituţiile de învăţământ superior vor fi obligate să acorde facilităţi elevilor olimpici la admitere.

Olimpicii internaţionali vor intra la facultate fără admitere

Elevii care obţin în timpul liceului premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale se pot înscrie la facultate fără să mai dea admitere pentru a intra pe locurile de la buget, se arată într-un act normativ publicat astazi în Monitorul Oficial.

Doar elevii care au participat în liceu la olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştinţifice se pot înscrie pentru un program de licenţă, masterat sau doctorat. Cei care vor participa la admiterea la facultate trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/olimpicii-internationali-vor-intra-la-facultate-fara-admitere-14354330
14354330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.