Olandezii de la Eureko pleacă din România după pierderi de 30 mil. euro în opt ani

Autor: George Toader Postat la 11 iulie 2012 47 afişări

Economia românească pierde investitori străini unul după altul, în timp ce politicienii se bat pentru putere pe viaţă şi pe moarte prelungind o criză care transformă Bucureştiul într-o oaie neagră a Europei.

Gigantul olandez din industria asigurărilor Eureko, cu subscrieri de 20 mld. euro, urmează să pă­răsească piaţa locală la începutul anului viitor după ce în ultimii opt ani a adus zeci de milioane de euro la capitalul subsidiarei locale pentru a acoperi pierderile înregistrate an de an, afirmă surse din domeniu.

România pierde astfel încă un investitor străin important în Europa, în timp ce politicienii continuă să se războiască, prelungind una dintre cele mai periculoase crize din ultimii ani. Piaţa asigurărilor a fost abandonată şi de britanicii de la Aviva, în timp ce germanii de la Bayern LB care controlează grupul maghiar MKB au ieşit de pe piaţa bancară locală. La nivelul industriei cea mai mare pierdere rămâne plecarea Nokia. Numărul investitorilor străini care pleacă se măreşte, în timp ce proiectele noi sunt extrem de rare.

Olandezii de la Eureko deţin pe plan local un jucător de talie redusă pe piaţa asigurărilor de viaţă şi un administrator de pensii private şi deja i-au anunţat pe cei 200 de angajaţi că grupul Achmea (Eureko BV) a decis să se retragă de pe piaţă, iar varianta cea mai probabilă este închiderea companiei de asigurări, în timp ce adminis­tratorul de pensii private va fi vândut.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Olandezi,
Eureko,
România
/actualitate/olandezii-de-la-eureko-pleaca-din-romania-dupa-pierderi-de-30-mil-euro-in-opt-ani-9844955
9844955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.