Oficialii orasului Amsterdam se opun interzicerii consumului de marijuana

Postat la 26 iunie 2011 57 afişări

Consiliul orasenesc al capitalei olandeze, sustinut de catre oficiul de turism si de catre localnici, se opune unei noi legi propuse de guvern ce ar interzice strainilor sa frecventeze coffee shop-urile incepand cu anul 2012.

"Daca turistilor li se interzice accesul in aceste cafenele, vanzarile ilegale si distributia drogurilor pe strazile Amsterdamului vor fi in crestere. Amsterdamul nu isi doreste sa faciliteze consumul de droguri usoare de catre turisti, ci sa-i ajute pe cei care doresc sa consume droguri sa faca acest lucru intr-un mod cat mai responsabil cu putinta", explica primarul Eberhard van der Laan.

in luna mai, camera inferioara a Parlamentului a votat un proiect de lege care obliga cafenelele din Olanda sa devina cluburi cu acces restrans. Numai cetatenii olandezi ar avea permisiunea de a intra in aceste localuri. Masura a venit in urma apelului primit din partea unor orase mici ce se afla de-a lungul frontierelor sudice si estice, care se plang de cresterea numarului de tineri petrecareti care vin din Belgia, Germania si Franta in cautarea drogurilor.

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficialii-orasului-amsterdam-se-opun-interzicerii-consumului-de-marijuana-8390029
8390029
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.