Oficial rus: România va înghiţi Republica Moldova, dacă Chişinăul va urma "opţiunea europeană"

Postat la 09 decembrie 2013 91 afişări

Republica Moldova va fi înghiţită de România dacă va urma "opţiunea europeană", a anunţat pe contul său de Twitter preşedintele Comisiei de Politică Externă din Duma de Stat, Aleksei Puşkov, citat duminică seara de Komsomolskaia Pravda, în pagina electronică.

Oficial rus: România va înghiţi Republica Moldova, dacă Chişinăul va urma "opţiunea europeană"

 "«Opţiunea europeană» ar însemna un câştig pentru o elită restrânsă, poporul nu câştigă şi nici nu pierde, iar ea va fi înghiţită de România", a scris pe contul său de Twitter Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.

Anterior, Puşkov s-a remarcat cu altă apreciere, potrivit căreia decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova de a recunoaşte limba română drept limbă oficială este "un pas spre despărţirea de Transnistria".

Joi, Curtea Constituţională de la Chişinău a stabilit că limba oficială a Republicii Moldova este "limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine", conferind statut de normă constituţională Declaraţiei de Independenţă a ţării, adoptată în august 1991.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficial-rus-romania-va-inghiti-republica-moldova-daca-chisinaul-va-urma-optiunea-europeana-11750229
11750229
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.