Veşti proaste pentru România: Un oficial german îi cere lui Jean-Claude Juncker, şeful Comisiei Europene, activarea articolului 7, cea mai radicală sancţiune împotriva unui stat membru

Postat la 25 aprilie 2019 614 afişări

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag Gunter Krichbaum i-a transmis, miercuri, o scrisoarea şefului Comisiei Europene Jean-Claude Juncker să activeze articolul 7 din Tratatul UE pentru România, motivând că din 2016 guvernele române au împiedicat sistematic lupta anticorupţie.

Veşti proaste pentru România: Un oficial german îi cere lui Jean-Claude Juncker, şeful Comisiei Europene, activarea articolului 7, cea mai radicală sancţiune împotriva unui stat membru

„După cum ştiţi, urmăresc în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene evoluţiile politice interne din România deja de ceva vreme cu o foarte mare îngrijorare. După alegerile din 2016 diversele guverne române şi majoritatea parlamentară care le susţine lucrează sistematic la împiedicarea luptei imperios necesare împotriva corupţiei şi la demontarea standardelor statului de drept. Astăzi (miercuri - n.r.), Parlamentul român a slăbit, aşa cum era de aşteptat, legislaţia penală anticorupţie. Aceasta este o continuare a destructurării agresive a valorilor comune ale Uniunii Europene în România”, arată Gunter Krichbaum, în scrisoarea transmisă preşedintelui CE, obţinută de MEDIAFAX.

Acesta reaminteşte că a solicitat în mai multe rânduri Comisiei Europene declanşarea procedurii conform articolului 7 din Tratatul UE, precizând că nu înţelege de a ezitat Comisia să aibă acest demers.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
articol,
caz,
oficiali,
comisie,
europene,
presedinte,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.