Oferta Electrica ar urma să înceapă pe 16 iunie, iar listarea este estimată pentru 3 iulie

Postat la 03 iunie 2014 33 afişări

Oferta publică iniţială prin care Electrica vrea să vândă 51% din acţiuni emise într-o majorare de capital ar urma să se deruleze în perioada 16 - 25 iunie, iar listarea companiei la bursele de la Bucureşti şi Londra este estimată pentru data de 3 iulie, au declarat surse pentru MEDIAFAX.

Oferta Electrica ar urma să înceapă pe 16 iunie, iar listarea este estimată pentru 3 iulie

 "Cel mai recent şi cel mai probabil calendar este ca oferta să înceapă pe 16 iunie, să dureze până pe 25 iunie, iar listarea să se facă pe 3 iulie", au declarat sursele pentru MEDIAFAX.

Oferta prin care Electrica scoate la vânzare pe bursă acţiuni noi reprezentând 105% din capitalul social va avea trei tranşe, iar investitorii pot cumpăra atât acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi GDR-uri pe piaţa de la Londra. Prin această ofertă statul vizează transferul a 51% din acţiunile companiei (177,18 milioane de titluri) către investitori privaţi. În prezent, Electrica este controlată integral de stat, prin Ministerul Economiei.

"Zilele următoare va începe listarea Electrica, care sper să se facă şi la Londra şi la Bucureşti", a declarat marţi ministrul Economiei, Constantin Niţă, în cadrul conferinţei Energy Investors Summit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oferta-electrica-ar-urma-sa-inceapa-pe-16-iunie-iar-listarea-este-estimata-pentru-3-iulie-12683483
12683483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.