Obama sugerează plecarea lui Bernanke de la conducerea Rezervei Federale

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 18 iunie 2013 76 afişări

Preşedintele american Barack Obama a sugerat că nu-i va reînnoi mandatul peşedintelui Rezervei Federale Ben Bernanke, spunând că acesta a rămas în funcţie mai mult decât a vrut, scrie Bloomberg. Mandatul lui Bernanke expiră anul viitor.

Obama sugerează plecarea lui Bernanke de la conducerea Rezervei Federale

„Ben Bernanke a făcut o muncă extraordinară. A stat deja mai mult decât a vrut sau decât trebuia”, a spus Obama. El a comparat perioada de activitate a şefului Fed cu cea a directorului Biroului Federal de Investigaţii (FBI) Robert Muller, care a rămas în funcţie doi ani după expirarea mandatului său în 2011. El va renunţa la conducerea agenţiei în septembrie. Cel de-al doilea mandat de patru ani al lui Bernanke se încheie pe 31 ianuarie.

Ca şi Muller, Bernanke a fost nominalizat pentru post iniţial de către fostul preşedinte George W. Bush. Obama i-a cerut lui Bernanke să stea încă patru ani în frunte băncii centrale. Fostul profesor de economie de la Universitatea Princeton şi expert în Marea Depresiune economică a fost, de asemenea, unul dintre principalii consilieri pe teme economice ai lui Bush.

Sub conducerea lui Bernanke, Fed a preluat în propria balanţă contabilă activele băncilor cu probleme Bear Stearns şi AIG şi a înfiinţat mai multe facilităţi de creditare pentru a injecta bani în sistemul bancar într-o perioadă în care încrederea în acesta era spulberată de prăbuşirea băncii de investiţii Lehman Brothers. Plecarea lui Bernanke deschide cursa pentru conducerea celei mai puternice bănci centrale din lume.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
obama,
rezerva federala,
ben bernanke,
mandat
/actualitate/obama-sugereaza-plecarea-lui-bernanke-de-la-conducerea-rezervei-federale-10982587
10982587
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.