Obama este sigur ca Muammar Kadhafi va parasi puterea si nu exclude inarmarea opozitiei

Postat la 30 martie 2011 10 afişări

Barack Obama s-a declarat convins, marti, ca Muammar Kadhafi va ceda "pana la urma" presiunilor militare si diplomatice si va parasi puterea, dar nu a exclus inarmarea opozitiei, daca operatiunea in curs nu slabeste suficient regimul libian.

Operatiunea militara lansata contra regimului libian de coalitia internationala "l-a pus pe Kadhafi in defensiva", a declarat presedintele Statelor Unite, intr-un interviu pentru postul de televiziune NBC.

"In afara de impunerea unei zone de interdictie aeriana, protectia populatiilor civile, avem la dispozitie, de asemenea, instrumente politice, diplomatice, sanctiuni, blocarea averilor, tot atatea elemente care vor continua sa stranguleze" regimul lui Kadhafi, a afirmat presedintele.

"Ca atare, prin aceste presiuni puternice, nu doar militare (...), ne asteptam ca (Muammar) Kadhafi sa paraseasca, pana la urma, puterea", a subliniat Obama.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Obama,
Muammar Kadhafi,
opozitiei
/actualitate/obama-este-sigur-ca-muammar-kadhafi-va-parasi-puterea-si-nu-exclude-inarmarea-opozitiei-8112204
8112204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.