Obama admite esecul privind Guantanamo si vrea un proces in cazul atacurilor din 9/11

Postat la 11 septembrie 2010 15 afişări

Presedintele american, Barack Obama, a recunoscut vineri ca administratia sa a "esuat" in obiectivul sau de a inchide centrul de detentie de la Guantanamo si a reafirmat intentia de a-i judeca pe cei responsabili de atentatele de la 11 septembrie, fara a fixa o data.

"Am reusit sa indeplinim multe dintre promisiunile noastre de campanie. Una in privinta careia am esuat este inchiderea Guantanamo", a declarat presedintele, in cadrul unei conferinte de presa.

El a amintit ca ar fi vrut sa "inchida mai devreme" Guantanamo, la 22 ianuarie 2010, la un an de la preluarea functiei . "Am ratat data-limita. Asta nu e pentru ca nu am incercat, ci pentru ca sarcina politica este dificila", a adaugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Obama,
SUA,
esec,
Guantanamo
/actualitate/obama-admite-esecul-privind-guantanamo-si-vrea-un-proces-in-cazul-atacurilor-din-9-11-7192834
7192834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.