Oamenii de ştiinţă au realizat primul lemn transparent

Postat la 17 mai 2016 935 afişări

Oamenii de ştiinţă au realizat primul lemn transparent

Cercetătorii de la Universitatea Maryland au reuşit să elimine culoare unei bucăţi de lemn devenind astfel transparent. Rezultatul este şi mai puternic şi mai izolant decât sticla şi o biodegrabilitate mai mare decât plasticului. "Am fost surprinşi decât de transparent poate deveni", a declarat Liangbing Hu, unul dintre membrii echipei de cercetători.

Oamneii de ştiinţă de la Maryland nu sunt singurii care au reuşit acest lucru, scrie endgadget.com, ci şi nişte cercetători din Suedia au reuşit să înlocuiască pulpa vizibilă cu un polimer transparent.

Deci în curând o să vedem case din lemn transparent? Nu chiar, lăsând la o parte intimitatea locuitorilor, cercetătorii nu au reuşit să facă transparente bucăţi de lemn mai mari de 5 inci sau mai groase de 1 centrimetru. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oamenii-de-stiinta-au-realizat-primul-lemn-transparent-15330504
15330504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.