O romanca naste in medie 1,3 copii, o romanca de etnie roma - 3 copii. Cum va arata Romania in 2050

Postat la 05 ianuarie 2011 20 afişări

267 de oameni se nasc si 108 mor in fiecare minut si, astfel, populatia lumii va ajunge, anul acesta, la 7 miliarde de locuitori. Potrivit estimarilor ONU, pana in 2050 numarul pamantenilor va trece de noua miliarde.

Pe masura ce populatia planetei va creste, cea a Romaniei va scadea, astfel incat cei care ne vor numara in 2050 se vor opri la 15, maximum 16 milioane. Acum suntem 21,4 milioane, spune prof. dr. Vasile Ghetau, directorul Centrului de Cercetari Demografice al Academiei Romane. Calculele lui, datele Institutului National de Statistica si prognozele ONU si ale Eurostat conduc spre o singura concluzie: romanii vor deveni din ce in ce mai putini pana la jumatatea secolului. Numarul de copii nascuti de o femeie este diferit in functie de etnie, arata datele demografice. Astfel, o romanca de etnie roma da nastere, in medie, la 3 copii, in timp ce o romanca sau o conationala de etnie maghiara au, in medie, 1,2-1,3 copii, arata Vasile Ghetau. Pentru ca o populatie sa nu imbatraneasca, este nevoie ca o femeie sa dea nastere, in medie, la 2,1 copii, potrivit cercetarilor demografice.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
demografie,
populatie,
tigani,
romani,
nasteri
/actualitate/o-romanca-naste-in-medie-1-3-copii-o-romanca-de-etnie-roma-3-copii-cum-va-arata-romania-in-2050-7863363
7863363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.