O propunere de dividend a urcat acţiunile Ductil Buzău cu 63% într-o zi

Autor: Adrian Cojocar Postat la 14 februarie 2013 22 afişări

Acţiunile producătorului de electrozi şi echipamente de sudură Ductil Buzău (DUCL) au sărit ieri pe bursă cu 63,5% după ce compania a convocat acţionarii pentru a discuta distribuirea unor dividende record, de 48 mil. lei (11 mil. euro) din profiturile înregistrate de companie în anii anteriori.

Acţiunile producătorului de electrozi şi echipamente de sudură Ductil Buzău (DUCL) au sărit ieri pe bursă cu 63,5% după ce compania a convocat acţionarii pentru a discuta distribuirea unor dividende record, de 48 mil. lei (11 mil. euro) din profiturile înregistrate de companie în anii anteriori. Propunerea de distribuire a dividendelor a fost lansată de fondul american de investiţii Broadhurst, care deţine 11,7% din acţiunile Ductil. Creşterea accelerată a acţiunilor Ductil din şedinţa de ieri a venit pe fondul unora dintre cele mai mari rulaje de pe piaţă, de circa 563.000 de lei (128.000 de euro), iar preţul a atins un maxim al ultimilor doi ani şi jumătate, de 0,749 lei/acţiune. Rămâne de văzut însă dacă propunerea de distribuire de dividende va fi aprobată de acţionarul majoritar Air Liquide, care controlează compania cu o participaţie de 72,3% din acţiunile Ductil. Potrivit ultimelor situaţii financiare disponibile, producătorul de electrozi avea rezerve suficiente de cash pentru a acorda dividendele propuse de Broadhurst. La 30 iunie 2012 Ductil avea în conturi circa 55 mil. lei (12,4 mil. euro).

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dividend,
acţiuni,
Ductil Buzău
/actualitate/o-propunere-de-dividend-a-urcat-actiunile-ductil-buzau-cu-63-intr-o-zi-10561210
10561210
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.