O persoană a fost arestată în legătură cu naufragiul din Marea Ohotsk

Autor: Iuliana Enache Postat la 07 aprilie 2015 22 afişări

Comitetul rus de anchetă l-a arestat pe directorul adjunct al armatorului navei ce s-a scufundat joi în Marea Ohotsk, provocând moartea a 56 de persoane, a anunţat instituţia pe site-ul său de Internet, relatează Moscow Times, în ediţia electronică.

Treisprezece persoane sunt în continuare date dispărute în urma incidentului.

Un mandat de percheziţie a fost emis în legătură cu directorul companiei, care se află în prezent în Coreea de Sud, afirmă comunicatul.

"Anchetatorii cred că acestea nu vor fi singurele persoane care vor fin acuzate în legătură cu acest naufragiu. Anchetatorii vor verifica pe fiecare în parte, inclusiv oficiali guvernamentali responsabili de siguranţa vasului de pescuit", afirmă comunicatul.

Duminică, Oleg Kozhemiako, guvernatorul în exerciţiu al regiunii Sahalin, unde îşi are sediul armatorul traulerului, a declarat că nava transporta doar o cincime din balastul pe care trebuia să îl transporte, ceea ce a făcut-o foarte instabilă.

O sută treizeci şi două de persoane, dintre care 78 de ruşi şi 54 de străini originari din Myanmar, Ucraina, Lituania şi Vanuatu, se aflau la bordul navei de pescuit "Orientul Îndepărtat" care s-a scufundat în Marea Ohotsk.

Nava s-a scufundat la 330 de kilometri vest de localitatea Krutogorovskii din Peninsula Kamceatka şi la 250 de kilometri sud de oraşul portuar Magadan. Nava era înregistrată în portul Nevelsk, în regiunea Sahalin, şi aparţinea armatorului OOO "Magellan".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
NAUFRAGIU,
ANCHETĂ
/actualitate/o-persoana-a-fost-arestata-in-legatura-cu-naufragiul-din-marea-ohotsk-14111493
14111493
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.